Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Παναγόπουλος (Δήμαρχος Σαλαμίνας) στην εκπομπή ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ: «Είμαστε προετοιμασμένοι στο νησί για την αντιπυρική περίοδο και έχουμε κάνει προγραμματισμό για τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού στην Καθαριότητα»

Γιώργος Παναγόπουλος (Δήμαρχος Σαλαμίνας) στην εκπομπή ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ: «Είμαστε προετοιμασμένοι στο νησί για την αντιπυρική περίοδο και έχουμε κάνει προγραμματισμό για τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού στην Καθαριότητα»
12 Μαΐου 2021

Στην εκπομπή «Λόγος και αντίλογος» μίλησε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος «φιλοξενούμενος» των Τάκη Μαυρέα και Απόστολου Καραμπερόπουλου.

Ο Δήμαρχος μίλησε για πολλά θέματα του νησιού αλλά και της αυτοδιοίκησης, γενικότερα.

Ερωτώμενος για το άνοιγμα των παραλιών στη Σαλαμίνα και για τη μουσική στα καταστήματα, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας επίμεινε ότι τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.

Για το πόσο βοηθάει η νέα πτέρυγα του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας και τη συνεργασία που είχε με την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο κ. Παναγόπουλος είπε:

panagopoulos-700x460-1 (1)

 

 

 

 

 

 

 

«Η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη από τις πρώτες φορές που μιλήσαμε και ενόψει των εκδηλώσεων των 2.500 ετών από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μου είχε πει ότι ήθελε να βοηθήσει το νησί πέρα των εκδηλώσεων για το επετειακό έτος. Το πρώτο πράγμα που της ανέφερα ήταν για το κέντρο Υγείας του νησιού, δεν επαρκεί ο χώρος εκεί, χρειαζόταν βοήθεια. Και σε 2 μέρες με πήρε μηχανικός από το ίδρυμα της κας. Βαρδινογιάννη για να δει τον χώρο και άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες και πλέον έγινε η νέα πτέρυγα στο 1ο όροφο του Κέντρου Υγείας , πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς…

Σε συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκουμε, η διοίκηση του Κέντρου Υγείας και εμείς έχουμε πετύχει να έρχονται γιατροί στη Σαλαμίνα και έτσι έχουν καλυφθεί κάποια κενά σε μεγάλο βαθμό».

Σε ερώτημα για το ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί από την περίοδο του χειμώνα μέχρι και τώρα, που ξεκινάει το καλοκαίρι, ο κ. Παναγόπουλος είπε:

«Το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζετε ο αριθμός των κατοίκων και όπως είναι λογικό, υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις στην καθαριότητα. Όπως και πέρυσι το νησί βούλιαξε από τον κόσμο, και φέτος είμαι απολύτως βέβαιος ότι το πρόβλημα της καθαριότητας θα λυθεί σε σημαντικό βαθμό γιατί έχει γίνει πολύ καλός προγραμματισμός από τους ανθρώπους που βρίσκονται στον τομέα. Επίσης, όσον αφορά στα σκουπίδια κάνουμε ανακύκλωση, συγκεκριμένα έχουμε επισκευάσει αυτοκίνητα που ήταν για χρόνια παροπλισμένα, έχουμε ξεκινήσει την ανακύκλωση που την βρήκαμε σε ποσότητα μηδέν και το 2020 την φτάσαμε 245 τόνους και αυτό, κάθε μήνα αυξάνεται. Έχουμε φέρει στην καθαριότητα άτομα που ήταν αποσπασμένα σε άλλες θέσεις, υπάρχει γενικά ένας καλύτερος προγραμματισμός. Έχω μια πολύ καλή συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και όποτε χρειαστεί μας στηρίζει. Κάναμε την νομιμοποίηση του σταθμού μεταφόρτωσης που λειτουργούσε παράνομα και με τη στήριξη του Γενικού Γραμματέα κ. Γραφάκου, εντάχθηκε σε νομοθετικό πλαίσιο και μπορούμε να δουλεύουμε στον σταθμό μεταφόρτωσης στο νησί νομιμότατα. Ο Δήμος επίσης κάνει ξεχωριστό ρεύμα ανακύκλωσης με καθαρό κλαδί».

Όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, ο κ. Παναγόπουλος είπε: «Ο Δήμος από το 2015 βρισκόταν σε επιτήρηση αυτό που λέμε μνημόνιο, γιατί πρακτικά έχει πτωχεύσει. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε σκληρή οικονομική διαχείριση αλλά κάνουμε σταθερά βήματα και βελτιωνόμαστε συνεχώς».

«Όταν ξεκινήσαμε το 2019 είδαμε ότι υπάρχει μια τρύπα στον προϋπολογισμό γύρω στα 6 εκατομμύρια που δεν μπορούσε να καλυφθεί. Εκεί ζήτησα την βοήθεια του Υπουργείου Εσωτερικών και ο Υπουργός κ. Θεοδωρικάκος κάλυψε το ποσό αυτό και ο Δήμος μπόρεσε να βγάλει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με μια προγραμματική σύμβαση».

Οι ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο Σαλαμίνας συνεχίστηκαν, με επίκεντρο το τι θα γίνει φέτος το καλοκαίρι με το αντιπυρικό πρόγραμμα του νησιού.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι όλοι έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό από πολύ νωρίς.

«Τι περιλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα; Καθαρισμός πρανών στα δάση και στους δασικούς δρόμους, καθαρισμός στους δασικούς δρόμους, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει και στον μήνα πάνω θα έχουν ολοκληρωθεί».

«Είμαστε έτοιμοι έγκυρα για την αντιπυρική περίοδο», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

«Επίσης, πέρυσι ιδρύθηκε και λειτούργησε πυροσβεστικό κλιμάκιο στην περιοχή του Αιαντείου στους πρόποδες του δάσους των Κανακίων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο πνεύμονα δάσους του νησιού τα πυροσβεστικά οχήματα και το προσωπικό της πυροσβεστικής θα είναι εκεί κοντά και δεν θα χρειαστεί να φύγουν από το κέντρο της Σαλαμίνας.»

Σε ερώτημα για το «τι θα θέλατε να πείτε στους κατοίκους του νησιού και όχι μόνο, για την καλοκαιρινή περίοδο που ξεκινάει», ο κ. Παναγόπουλος είπε:

«Ο Δήμος θα κάνει ότι χρειαστεί για την τήρηση των μέτρων και θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι μπορεί να ανοίγουν οι παραλίες και τα μαγαζιά αλλά θα πρέπει να προσέχουμε να τηρούμε τα μέτρα, γιατί πάνω από όλα είναι η προστασία της υγείας μας και σε αυτό δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση».

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ