Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Λαγουδάκης – Δήμαρχος Περάματος: «Συσσωρευμένα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα στην πόλη -Συντελείται μία μεγάλη αδικία εις βάρος μας»

Γιάννης Λαγουδάκης – Δήμαρχος Περάματος: «Συσσωρευμένα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα στην πόλη -Συντελείται μία μεγάλη αδικία εις βάρος μας»
13 Μαΐου 2021

Ο Γιάννης Λαγουδάκης, δήμαρχος Περάματος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΡΦΙ, ρωτήθηκε σχετικά με την υποθαλάσσια ζεύξη με τη Σαλαμίνα και απάντησε ως εξής: «Είναι αυτονόητο πως η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει στην πόλη μας. Η υποθαλάσσια ζεύξη θα ανακουφίσει το Πέραμα από την τεράστια κυκλοφοριακή φόρτιση και περιβαλλοντική όχληση που δημιουργούν τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς το πορθμείο από τον έναν και μοναδικό δρόμο της πόλης.

Επιπλέον, θα αποτελέσει επί της ουσίας μία δεύτερη έξοδο για τους κατοίκους, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό λόγω των μεγάλων και επικίνδυνων βιομηχανικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν στην πόλη μας».

Ο ίδιος, μίλησε και για το συγκοινωνιακό θέμα της πόλης αλλά και τις προσδοκίες γύρω από την έλευση του Μετρό: «Στην περιοχή υπάρχουν συσσωρευμένα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα. Έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις και ασκούμε μεγάλη πίεση στην πολιτεία, γιατί θεωρούμε ότι συντελείται ακόμη μία μεγάλη αδικία εις βάρος της πόλης. Ένας Δήμος που εξυπηρετεί πολίτες που μετακινούνται για την ναυπηγοεπισκευή, διαθέτει το μεγαλύτερο πορθμείο της χώρας σε διακίνηση επιβατών, φιλοξενεί το ναύσταθμο της Σαλαμίνας και πλήθος βιομηχανικών δραστηριοτήτων, είναι αδιανόητο να μην έχει ένα μέσο σταθερής τροχιάς αξιόπιστο, γρήγορο και περιβαλλοντικά χαμηλής όχλησης».

Lagoudakis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ