Εφημερίδα Κοινωνική

Έβαλε αντισηπτικό ενώ κάπνιζε και πήρε το αυτοκίνητο φωτιά

Έβαλε αντισηπτικό ενώ κάπνιζε και πήρε το αυτοκίνητο φωτιά
17 Μαΐου 2021

Ένα αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες όταν ο οδηγός χρησιμοποίησε αντισηπτικό χεριών, ενώ κάπνιζε.

Το βίντεο που τράβηξε ο κάμεραμαν ενός καναλιού από το ελικόπτερο δείχνει το αυτοκίνητο, που βρισκόταν σε πάρκινγκ, να έχει πάρει φωτιά, ενώ οι πυροσβέστες σπεύδουν στο σημείο.

«Το να χρησιμοποιείς αντισηπτικό χεριών και να καπνίζεις τσιγάρο είναι ένας κακός συνδυασμός, ειδικά μέσα σε τοποθεσίες που δεν υπάρχει εξαερισμός, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το αυτοκίνητο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στο ABC.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο οδηγός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, κάπνιζε ένα τσιγάρο, όταν αποφάσισε να σκοτώσει τα βακτήρια χρησιμοποιώντας το αντισηπτικό, που έχει ως βάσει το οινόπνευμα. Αμέσως άρπαξε φωτιά και εν συνεχεία η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως σε όλο το αυτοκίνητο. Ήταν σαν κάποιος να είχε ρίξει μια βόμβα μολότοφ.

Τα απολυμαντικά χεριών περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλης – περίπου 60% αιθανόλη ή 70% ισοπροπανόλη, γεγονός που καθιστά το προϊόν προσωπικής υγιεινής πολύ εύφλεκτο.

Ευτυχώς, ο οδηγός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για μικρά εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς. Το όχημα, από την άλλη πλευρά, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ