Εφημερίδα Κοινωνική

EΛ.ΑΣ: Φόβοι να αποφυλακιστούν επικίνδυνοι κακοποιοί λόγω κορωνοϊού

EΛ.ΑΣ: Φόβοι να αποφυλακιστούν επικίνδυνοι κακοποιοί λόγω κορωνοϊού
20 Μαΐου 2021

Τον φόβο να αφεθούν ελεύθεροι άνθρωποι που κατηγορούνται για ειδεχθή εγκλήματα λόγω της παρέλευσης του 18μηνου χωρίς να έχουν δικαστεί λόγω του κορωνοϊού εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ την ίδια ανησυχία φαίνεται να έχουν και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, ειδικότερα, εξαιτίας της πανδημίας έχει καθυστερήσει σημαντικά η εκδίκαση μεγάλου αριθμού υποθέσεων, γεγονός που γεννά ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι με όλες αυτές. Το διάστημα αυτό, υπενθυμίζεται πως δεν πραγματοποιούνταν δίκες, αλλά κι αν κάποιες από αυτές γίνονταν, ολοκληρώνονταν με πολύ αργούς ρυθμούς.

Η ανησυχία που κυριαρχεί για τα πρόσωπα που κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα και ενδέχεται σύντομα να αποφυλακιστούν ήταν και βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο υπουργός παρέδωσε στον Εισαγγελέα απόρρητη έκθεση της ΕΛΑΣ με 500 ονόματα κακοποιών του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως οι 500 που περιλαμβάνονται στη λίστα έχουν κατηγορηθεί από το 2019 και εξής για «συμβόλαια θανάτου», εκβιασμούς και ναρκωτικά, ενώ κυκλοφορούν πλέον ελεύθεροι επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δίκες τους.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ