Εφημερίδα Κοινωνική

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Το πρώτο μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος»

 Breaking News

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Το πρώτο μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος»
08 Μαΐου 2021

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, σε δήλωσή του για το θέμα της Pitsos και τις εξελίξεις που υπάρχουν, ανέφερε:

Οι παλιότεροι θα γνωρίζετε την εμμονή που έχω με την υπόθεση σωτηρίας της μονάδας της Πίτσος. Για το θέμα αυτό μαχόμαστε μαζί με τους φίλους συνδικαλιστές του εργοστασίου πριν καν εκλεγώ βουλευτής. Από το 2016. Έχω πει ότι για εμένα είναι χρέος τιμής αυτοί οι άνθρωποι να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Πριν από λίγη ώρα με ενημέρωσε τηλεφωνικά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πως η εταιρία «Pyramis» και η γερμανική BSH στην οποία ανήκει η Πίτσος έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος». Παραθέτω μάλιστα και τη σχετική επιστολή του προέδρου της ελληνικής εταιρίας κ. Μπακατσελου που εστάλη στον υπουργό.

IMG_7756

Επειδή κάποτε σε αυτόν τον τόπο πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους κι επειδή σήμερα είναι μια ηλιόλουστη ημέρα για τον Ρεντη καθώς έγινε ένα καίριο βήμα για τη σωτηρία 300 θέσεων εργασίας, θα πω κάποια πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά.

Ήδη από το φθινόπωρο, ενημέρωσα το Γραφειο πρωθυπουργού (τον Γρηγόρη Δημητριάδη) και τον Αδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση της Πίτσος. Το ενδιαφέρον και η κινητοποίηση υπήρξαν άμεσα. Οφείλω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον συντονισμό. Οι επαφές που έγιναν για να σωθούν οι θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Γερμανία ήταν συνεχείς. Η κυβέρνηση αθόρυβα έβαλε υψηλά το θέμα στην ατζέντα της και οι Γρηγόρης Δημητριάδης και Αδωνις Γεωργιαδης λειτούργησαν με υψηλό αίσθημα καθήκοντος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν σε συνεχή επικοινωνία για το θέμα με όλους μας. Είχε μάλιστα προσωπική τακτική επικοινωνία με το συνδικάτο εργαζομένων της Πίτσος, η διοίκηση του οποίου (κι αυτό πρέπει να το αναγνωρίσω) επέλεξε να λειτουργήσει με τρόπο μοντέρνο. Επέλεξε να διαπραγματευτεί με σχέδιο και ρεαλισμό κι όχι με αριστερισμό.

Τώρα που η εταιρία της οικογένειας Μπακατσέλου προχωρά σε μια πρώτη συμφωνία έχουμε κάθε δικαίωμα να χαιρόμαστε. Έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε ένα ευχαριστώ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που αγωνίστηκε. Έχουμε κάθε δικαίωμα να ευχαριστήσουμε τον υπουργό Ανάπτυξης και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να θυμίσουμε πως η Νέα Δημοκρατία πάλεψε για αυτούς τους ανθρώπους που επιδεικτικά σε δυο επιστολές που του έστειλαν αδιαφόρησε ο Αλέξης Τσιπρας. Έχουμε το δικαίωμα να θυμίσουμε πως ο τότε αρμόδιος υπουργός Γιωργος Σταθακης όταν του είχε γίνει έκκληση να σωθεί η μονάδα είχε απαντήσει πως «δεν παρεμβαίνει σε υποθέσεις ιδιωτικών εταιριών».

Ο αγώνας συνεχίζεται για τους εργαζόμενους της Πίτσος

Όμως σήμερα είναι πιο καθαρό από ποτέ πως στον Ρεντη ο Ηλιος λάμπει.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ