Εφημερίδα Κοινωνική

Χαρδαλιάς: Η απάντηση για την απαγόρευση μουσικής στην εστίαση

 Breaking News

Χαρδαλιάς: Η απάντηση για την απαγόρευση μουσικής στην εστίαση
28 Μαΐου 2021

Με αφορμή την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από επαγγελματίες του χώρου και από πολίτες, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι η άρση του lockdown γίνεται βήμα βήμα και πως η μουσική αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης, εφόσον συνδυαστεί με τους αναγκαίους παράγοντες.

«Ακούω συνέχεια αυτή τη συζήτηση, η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και έχει αποδειχτεί παγκοσμίως. Μουσική σημαίνει πως αν τραγουδήσω θα υπάρξουν σταγονίδια, η μουσική είναι συνδυασμένη με τον χορό που σημαίνει μη τήρηση μέτρων», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως «η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ που δημιουργεί χαλάρωση. Να σταματήσει η λογική του παραλόγου. Βήμα βήμα, δεν μπορεί τη στιγμή που η πλειοψηφία κάνει θυσίες να συζητάμε λογικές αντάρτικου».

«Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλοι. Να χαλαρώσουμε, να βρεθούμε με τους φίλους μας, να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε. Βήμα – βήμα. Δεν μπορεί να περνάει σε μια ευνομούμενη πολιτεία, την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία έχει κάνει τεράστιες θυσίες, να συζητάμε λογικές αντάρτικου», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Έπειτα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε Τέλος υπογράμμισε πως η μουσική θα επανέλθει ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ