Εφημερίδα Κοινωνική

Απαγωγή Μαρκέλλας: Ξεκινά νέα έρευνα για την σοκαριστική υπόθεση

Απαγωγή Μαρκέλλας: Ξεκινά νέα έρευνα για την σοκαριστική υπόθεση
26 Μαΐου 2021

Στην ανακρίτρια και όχι στη δικαστική αίθουσα παραπέμπεται η πολύκροτη υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη, η οποία απήχθη και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 34χρονη, πέρσι τον Ιούνιο.

Τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να επιστρέψουν τη δικογραφία στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα νέα έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή επιπλέον προσώπου ή προσώπων στην υπόθεση. Ετσι, θα επανεξεταστούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 34χρονης μέσω της διαδικασίας άρσης του απορρήτου και θα επιχειρηθεί μια πιο ουσιαστική ανάλυση των επαφών της και κατά πόσο τα πρόσωπα με τα οποία συνομίλησε το επίμαχο 48ωρο της απαγωγής συσχετίζονται με την υπόθεση και ενδεχομένως συνδέονται με κάποιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Παρόμοια έρευνα είχε γίνει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, η οποία διήρκεσε οκτώ μήνες, αλλά δεν οδήγησε σε συγκεκριμένους συσχετισμούς. Αίτημα να γίνει εκ νέου άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης είχε υποβάλει πρόσφατα και η πλευρά της πολιτικής αγωγής.

Με βάση τα ευρήματα της κύριας ανάκρισης, η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών είχε προτείνει -πριν από δύο εβδομάδες- να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η 34χρονη, ως μοναδική κατηγορούμενη, αντιμετωπίζοντας σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως αρπαγή, βιασμό, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κ.ά. Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μη δικαστεί για πορνογραφικό υλικό.

Ο νέος κύκλος ερευνών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς «τρέχει» το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Θα ακολουθήσει νέα εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο και έκδοση βουλεύματος εν όψει παραπομπής σε δίκη. Η κατηγορούμενη παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές, ενώ η (πλέον) εντεκάχρονη κοπέλα εξακολουθεί να φιλοξενείται σε ειδική δομή

Σύμφωνα με το αρχικό πόρισμα, η 34χρονη μετά τη σύλληψή της είχε παραδεχτεί ότι διακατέχεται από ερωτική διάθεση για μικρά κορίτσια και ότι χορήγησε στην ανήλικη χάπια Xanax, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας να αντισταθεί και υπό αυτές τις συνθήκες προέβη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της.

Να σημειωθεί πως στην πρότασή της η εισαγγελέας είχε ζητήσει να παραταθεί επί εξάμηνο η προσωρινή κράτηση της 34χρονης στις Φυλακές Γυναικών στον Ελεώνα Θηβών μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της εις βάρος της σχηματισθείσας δικογραφίας, διότι κρίνει ότι υφίσταται βάσιμος κίνδυνος φυγής της κατηγορουμένης, ενώ πρόβαλε ως σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο αν αφεθεί ελεύθερη να τελέσει παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ