Εφημερίδα Κοινωνική

Voucher 200 ευρώ για λάπτοπ, τάμπλετ: Ποιοι το παίρνουν πρώτοι ανά τέκνο

Voucher 200 ευρώ για λάπτοπ, τάμπλετ: Ποιοι το παίρνουν πρώτοι ανά τέκνο
07 Απριλίου 2021

Ξεκίνησε από χθες η υποβολή αιτήσεων για την voucher των 200 ευρώ που θα δοθεί σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με παιδιά ηλικίας από 4 έως 24 ετών για την αγορά laptop, tablet, desktop.

Τα voucher δίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», που έχει συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ, με στόχο να εξοικειωθούν οι μικρές ηλικίες με την ψηφιακή εκπαίδευση και να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι με 200 ευρώ για την αγορά των φορητών υπολογιστών.

Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 ωφελούμενους νέους, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Κριτήρια

Στην πρώτη φάση που θα ολοκληρωθεί με τη λήξη υποβολής αιτήσεων στις 30 Ιουλίου δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι οικογένειες που λαμβάνουν το επίδομα τέκνων του ΟΠΕΚΑ και ανήκουν στην πρώτη και χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία, δηλαδή έχουν ετήσιο εισόδημα που ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων δεν πρέπει να ξεπερνά:

* Τα 10.500 ευρώ με ένα παιδί.

* Τα 12.000 ευρώ με δύο παιδιά.

* Τα 13.500 ευρώ με τρία παιδιά.

* Τα 15.000 ευρώ με τέσσερα παιδιά κ.ο.κ.

Επιταγές

Οι δικαιούχοι θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Οι επιταγές θα είναι διαθέσιμες και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους. Τα καταστήματα που συνεργάζονται με το πρόγραμμα θα γνωστοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας αιτήσεων τις προσεχείς ημέρες και θα ανανεώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Για τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.digital-access.gov.gr ή απευθείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δικαιούχων https://beneficiary.digital-access.gov.gr/ χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του Τaxisnet.

Διαδικασία

Ακολούθως συμπληρώνουν τον δικό τους ΑΜΚΑ, εν συνεχεία δηλώνουν τη βαθμίδα εκπαίδευσης και τον αριθμό των τέκνων για τα οποία ζητούν την επιδότηση και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και εγκριθεί η αίτηση, τους αποστέλλεται μήνυμα με τους κωδικούς των επιταγών στο κινητό τους τηλέφωνο που προηγουμένως θα έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν κάποια από τα στοιχεία ηλεκτρονικά, θα απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ