Εφημερίδα Κοινωνική

Το σχέδιο για να μπει «φρένο» στα κορωνοπάρτι – Το μοντέλο της πλατείας Βαρνάβα που υιοθετεί η κυβέρνηση

 Breaking News

Το σχέδιο για να μπει «φρένο» στα κορωνοπάρτι – Το μοντέλο της πλατείας Βαρνάβα που υιοθετεί η κυβέρνηση
19 Απριλίου 2021

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τα φαινόμενα ακραίου συνωστισμού στις πλατείες που μπορούν να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού οδηγώντας σε πισωγύρισμα σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού.

Ήδη εξετάζονται τρόποι για να μπει φρένο στα κορωνοπάρτι που πραγματοποιούνται σε πλατείες και γειτονιές και έχουν ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται από εκατοντάδες έως και χιλιάδες νεαροί.

Μάλιστα οι κινήσεις αυτές δημιουργούν αντιδράσεις στους πολίτες που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και έχουν κουραστεί από το πολύμηνο lockdown, ενώ ο φόβος ενός πισωγυρίσματος είναι υπαρκτός, αν δεν περιοριστούν οι αντικοινωνικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης παρόμοιων καταστάσεων με κορωνοπάρτι στις πλατείες αρχικά αναμένεται να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας, όπως στην πλατεία Βαρνάβα, με τον αποκλεισμό της περιοχής, ενώ θα ενταθεί η προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές.

koronoparti-pasxa-1536x984

 

 

 

 

 

 

«Θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Πελώνη: Παρέμβαση της αστυνομίας θα οδηγούσε σε επεισόδια

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε αναφερόμενη στο ζήτημα πως η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαζική συνείδηση, μια παρέμβαση σε πάρτι χιλίων ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού και επεισόδια.

koronoios-plateies-800x400

 

 

 

 

 

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες δήλωσε πως μεταξύ των χιλιάδων ατόμων, μπορεί να υπάρχουν και ομάδες που να επιδιώκουν κλεφτοπόλεμο και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η πλατεία Βαρνάβα αποκλείστηκε από την αστυνομία και «κάποιοι μετακόμισαν αλλού», ενώ προανήγγειλε αντίστοιχες προσπάθειες από την αστυνομία.

Η κ. Πελώνη ανέφερε επίσης ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, υπάρχει εύλογη κόπωση αλλά πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή και σχολίασε πως στην πλειοψηφία τους οι πολίτες τηρούν τα μέτρα.

Αναζητούν τους διοργανωτές των κορωνοπάρτι

Ηδη πάντως η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των διοργανωτών των κορωνοπάρτι.

Σύμφωνα με το OPEN στο μικροσκόπιο έχουν μπει 4 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη διοργάνωση των συγκεντρώσεων σε Κυψέλη και Περιστέρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι εμπλεκόμενοι αναζητούν και εντοπίζουν πλατείες και γειτονιές με ελλιπή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια προχωρούν σε συνεννοήσεις για να μαθευτεί το ραντεβού για τα κορωνοπάρτι. Το κάλεσμα γίνεται συνήθως με δύο τρόπους είτε από παρέα σε παρέα από είτε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.

Σημειώνεται πάντως ότι και οι κάτοικοι των περιοχών που διοργανώνονται τα κορωνοπάρτι αντιδρούν έντονα στις συγκεντρώσεις των νεαρών, καθώς φοβούνται τη διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και την επόμενη ημέρα αντικρίζουν βουνά από σκουπίδια που αφήνουν οι συμμετέχοντες στα πάρτι.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ