Εφημερίδα Κοινωνική

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30
29 Απριλίου 2021

«Καταπληκτική» χαρακτήρισε την ανταπόκριση του κόσμου στον εμβολιασμό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην αυξημένη ζήτηση που οδήγησε και στην αύξηση των γραμμών και των εμβολιαστικών κέντρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών κλείστηκαν 115.000 ραντεβού για εμβολιασμό, την ώρα που στάλθηκαν 108.000 μηνύματα για εμβολιασμό και άλλοι 22.000 άνθρωποι έκλεισαν ραντεβού.

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε πως η πλατφόρμα εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca για την ηλικιακή ομάδα 40-44 άνοιξε την Μεγάλη Τετάρτη ενώ το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει για τους 45 με 49, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30, η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο.

Ο ίδιος εξήγησε δε πως υπάρχει δυνατότητα αλλαγής τοποθεσίας της 2ης δόσης του εμβολίου –δεδομένων των μετακινήσεων αλλά επεσήμανε πως δεν είναι ίδια η δυναμικότητα της Αττικής με αυτή στα νησιά.

«Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέροντας παράλληλα πως τότε θα έχει εμβολιαστεί πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ