Εφημερίδα Κοινωνική

Θέατρο Βράχων: Αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο κατέθεσαν οι δήμαρχοι Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού

 Breaking News

Θέατρο Βράχων: Αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο κατέθεσαν οι δήμαρχοι Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού
28 Απριλίου 2021

Το πρώτο βήμα για τη διάσωση του λόφου Κοπανά στο Βύρωνα και τη διατήρηση του φεστιβάλ στο Θέατρο Βράχων ύστερα από την απόφαση του Εφετείου να παραχωρηθεί σε ιδιώτες τμήμα της έκτασης, στην οποία φιλοξενούνται, έγινε σήμερα με την κατάθεση στον Άρειο Πάγο, παρουσία των δημάρχων Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και Δάφνης – Υμηττού, Αναστάσιου Μπινίσκου της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του εφετείου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη απόφαση του Εφετείου παραχωρεί σε ιδιώτες, οι οποίοι εμφανίζονται ως κληρονόμοι παλαιών ιδιοκτητών μία μεγάλη έκταση 104 στρεμμάτων, που φιλοξενεί τα Θέατρα Βράχων, Γήπεδα Ποδοσφαίρου και Αναψυκτήριο, βασισμένη σε τίτλους κτήσης που φτάνουν στην οθωμανική περίοδο.

Η δικαστική αγωγή των φερόμενων ως ιδιοκτητών ξεκινά από το 2003 και το 2005 όταν κατατέθηκαν οι πρώτες αγωγές. Το 2016 είχε εκδοθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που δικαίωσε το ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού.

Ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση του Εφετείου ήταν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: «Η απόφαση του Εφετείου είναι για μας ανεξήγητη και είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να την ακυρώσουμε, αλλά και κάθε πρόσφορο τρόπο για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να παραμείνει η περιοχή στην κυριότητα του Δημοσίου και να συνεχίσει να έχει τις χρήσεις που ήδη φιλοξενεί όπως του πολιτισμού - αθλητισμού και αναψυχής», επισημαίνουν σε επιστολή τους στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής οι δύο δήμαρχοι, οι οποίοι προγραμματίζουν συναντήσεις με κρατικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς ώστε να παραμείνει ο χώρος στο Δημόσιο και να συνεχιστεί η πολιτιστική δράση με το Φεστιβάλ Βράχων, τις αθλητικές δραστηριότητες και την αναψυχή.

theatrobrahon.jpg
Ηδη τη Μεγάλη Τρίτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νότιου τομέα Γιάννης Μουζάλας, Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου και Ραλλία Χρηστίδου, οι οποίοι σκοπεύουν να φέρουν το ζήτημα στη Βουλή, συναντήθηκαν ύστερα από αίτημά τους με τον δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των βουλευτών για τη νέα τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην περιοχή των Θεάτρων Βράχων, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του εφετείου που δικαιώνει τους ιδιώτες.

Οι βουλευτές εξέφρασαν αμέριστη στήριξη προς τον δήμο Βύρωνα εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανακοίνωσαν ότι θα φέρουν άμεσα το θέμα στη Βουλή και θα προβούν σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την κατοχύρωση της περιοχής των θεάτρων βράχων και των κοινωφελών δραστηριοτήτων που φιλοξενεί ως δημόσια περιουσία προς όφελος των πολιτιστικών και αθλητικών αναγκών όλων των πολιτών.

Παράλληλα, ήδη από το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης «τρέχει» στο διαδίκτυο καμπάνια συλλογής υπογραφών με αίτημα τη στήριξη του δήμου Βύρωνα ώστε να παραμείνει στο Δημόσιο η περιοχή των Θεάτρων Βράχων.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ