Εφημερίδα Κοινωνική

Στις 22 Απριλίου «κρεμάνε» ποδιές οι επιταγμένοι γιατροί – Θα κινηθούν νομικά

Στις 22 Απριλίου «κρεμάνε» ποδιές οι επιταγμένοι γιατροί – Θα κινηθούν νομικά
20 Απριλίου 2021

Έτοιμοι να «κρεμάσουν» τις ποδιές τους στις 22 Απριλίου και να μην υπακούσουν στις εντολές της κυβέρνησης για επέκταση του χρόνου διάρκειας της επίταξης τους, εμφανίζονται οι 206 ιδιώτες γιατροί με ειδικότητα της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και γενικής Ιατρικής, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Στο πλευρό τους στέκονται ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, του Πειραιά, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος που συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Απριλίου.

Επιταγμένοι γιατροί που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, υποστηρίζουν πως «έχει πέσει όλο το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας πάνω μας. Οι γιατροί αυτό τον μήνα που κληθήκαμε να συνδράμουμε, προσφέραμε τα μέγιστα, αλλά δεν θα καλύψουμε εμείς την ανεπάρκεια και τα χρόνια προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας».

Οι επιταγμένοι γιατροί, εκτός από τις εφημερίες στα νοσοκομεία, προσπαθούν να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους, αλλά και να περάσουν χρόνο με τις οικογένειες τους, μια εξίσωση ιδιαιτέρως δύσκολη.

Αξίζει τέλος να τονιστεί πως οι επιταγμένοι γιατροί δεν γνωρίζουν ούτε πότε θα πληρωθούν, ούτε τι ποσό θα λάβουν ως αποζημίωση από το κράτος.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ