Εφημερίδα Κοινωνική

Στέφανος Γ. Κουλουμπής: Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ «ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»! (videos)

 Breaking News

Στέφανος Γ. Κουλουμπής: Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ «ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»! (videos)
22 Απριλίου 2021

Άρθρο του Στέφανου Γ. Κουλουμπή*

Ξεκίνησε ήδη από την 1η Μαρτίου ο νέος Πτωχευτικός για τις μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις…

Πρόκειται για νόμο «δρεπάνι» αφού αλλάζει εκ βάθρων όλες τις διαδικασίες πτώχευσης και εξυγίανσης επιχειρήσεων υπέρ των τραπεζών και των Funds.   Μάλιστα από τις 13 Μαϊου ξεπαγώνουν και οι πλειστηριασμοί και από 31 Μαϊου οι πλειστηριασμοί και για τα ευάλωτα νοικοκυριά.   Από την 1η Ιουνίου ενεργοποιούνται και οι διατάξεις περί των «πτωχεύσεων μικρού αντικειμένου», δηλ  οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με έως 9 εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές άνω των 30.000 ευρώ.

Πρόκειται για το νόμο 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας»  όπου η Κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει εν μέσω του τρίτου lockdown τις διαδικασίες χωρίς οι επιχειρήσεις και γενικότερα η οικονομία να έχει ουσιαστικά λειτουργήσει…

Τα κόκκινα επιχειρηματικά χρέη προς το τραπεζικό σύστημα αγγίζουν τα 58 δις… Το συγκεκριμένο ποσό το οφείλουν 177.000 επιχειρήσεις… Πρόκειται στη συντριπτική τους πλειονότητα για αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους.   Αναλυτικότερα σ’ αυτές τις κατηγορίες ανήκουν 144.000 επαγγελματικά ΑΦΜ (δηλαδή το 81% των επιχειρήσεων που οφείλουν).

Οι τράπεζες έχουν ένα πιστόλι στον κρόταφο 144.000 επιχειρηματιών μεσαίου και μικρού μεγέθους με το εκβιαστικό ερώτημα «ή μας πληρώνεις ή σε κλείνουμε» και άρα δεν έχεις τρόπο να ζήσεις…

Κι όταν κλείσουν αυτές οι επιχειρήσεις θέλω να δω «πως» θα τροφοδοτείται οικονομικά το κράτος….  μια και οι μεγάλοι διαφεύγουν της φορολογίας… ,  έδρα στο εξωτερικό και πολλά άλλα…,  δηλ. για να συντηρηθεί το Δημόσιο θα πρέπει εσαεί να δανειζόμαστε… και άρα να είμαστε χρεο-υποταγμένοι για τις πολιτικές αποφάσεις ανθρώπων που δεν τους ενδιαφέρει καν το θέμα….  παρά μόνο η θεσούλα τους, το χρήμα και η εξουσία.

Εν τέλει έχουμε αποδεχθεί …..να μας κλέβουν οι τράπεζες (τουλάχιστον σε 1000 δανειακές συμβάσεις οι όροι που αναγράφονται δεν απεικονίζονται στις χρεοπιστώσεις της κίνησης του δανειακού λογαριασμού από την στιγμή της εκταμίευσης έως σήμερα) και να μας φοροκλέβουν οι κυβερνώντες για να τα δώσουν και πάλι στις τράπεζες ……  Έχουμε αποδεχθεί να μας ΚΛΕΙΝΟΥΝ την επιχείρηση τράπεζες και κυβερνώντες – Να μας παίρνουν το σπίτι Τράπεζες και Funds και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και να μη μιλάμε – να μην εναντιωνόμαστε….. – αλλά να μαλώνουμε μεταξύ μας…. όταν ξέρουμε ποιοι το προκάλεσαν….. κι ενώ μαλώνουμε Κυβερνήσεις & Τράπεζες να κουνούν το δάκτυλο και να μιλάνε για επιβολή και διατήρηση της «κουλτούρας πληρωμών» όταν οι ίδιοι δεν την τηρούν στο ελάχιστο.

Αναρωτιέσαι λοιπόν – Υπάρχει λύση ;;; 

ΝΑΙ λύσεις υπάρχουν αλλά θέλουν τρόπο.  Η λέξη κλειδί είναι ΔΙΕΚΔΙΚΩ δικαστικά ! Κι αν αυτό ενισχυθεί και με το «εν τη ενώσει η ισχύς» η διεκδίκηση καταλήγει επιτυχέστερη.

Απαιτείται απλά ΑΦΥΠΝΙΣΗ  και στη συνέχεια ΥΠΕΡΒΑΣΗ.

*Στέφανος Γ. Κουλουμπής

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, Ναυλομεσίτης, Ειδικός Γραμματέας Δικτύου Υπέρβασης

 

Δείτε την εκπομπή ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΖΩΝΤΑΝΟ 22/4/2021 από το  YPERVASI TV

 

Δείτε την εκπομπή ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΖΩΝΤΑΝΟ 15/4/2021 από το  YPERVASI TV

 

ypervasi220421

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ