Εφημερίδα Κοινωνική

Στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας η Σακελλαρόπουλου

 Breaking News

Στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας η Σακελλαρόπουλου
07 Απριλίου 2021

«Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, στο νησί μας την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαρόπουλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σαλαμίνας και προσθέτει:

«Την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας προχωρήσαμε με την ευγενική δωρεά του του Σωματείου ‘ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο’ και της κας. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας όπου και  παρέστη η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα.Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος και ο Υπουργός Υγείας Bασίλης Κικίλιας.

Κατόπιν του καθιερωμένου αγιασμού παρουσία του μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, η πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας της Επιτροπής, “Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020′, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης πήραν τον λόγο.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί η παρουσία της κας. Προέδρου της Δημοκρατίας και ευχαρίστησε θερμά την κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ για την προσφορά τους στο νησί.

Με την σειρά της η κύρια Μαριάννα Βαρδινογιάννη εξέφρασε την συγκίνηση της και αναφέρθηκε στην ελπίδα που πάντα υπάρχει ακόμα και στους δύσκολους καιρούς όπως αυτούς που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τέλος, επεσήμανε: «Για δεύτερη φορά, φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συμπίπτει, με την παγκόσμια υγειονομική κρίση και υπογράμμισε ότι «Το τρίτο κύμα της πανδημίας δοκιμάζει τις αντοχές μας, αυξάνει τους φόβους μας, αλλά και εντείνει τις προσδοκίες που γεννά η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η σταδιακή οικοδόμηση της συλλογικής ανοσίας».

Ακολούθησε η παρουσίαση της νέας πτέρυγας και στην ξενάγηση παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Περικλής Αλεβίζος και ο πρώην δήμαρχος Σαλαμίνας Αθανάσιος Μακρής.

Η πτέρυγα  αποτελεί δωρεά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του επετειακού έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020″.

Εν συνεχεία, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο του νησιού με μια ιδιαίτερη θερμή υποδοχή ενώ συναντήθηκε κατ” ιδίαν με τον Δημαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο γραφείο του όπου και τους προσφέρθηκε συμβολικό αναμνηστικό ένα στεφάνι ελιάς με κλαδιά από τον γηραιότερο έμβιο οργανισμό του νησιού, μια ελιά που χρονολογείται προ της ναυμαχίας της Σαλαμίνας».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ