Εφημερίδα Κοινωνική

Σύσκεψη Ναυτεργατικών Σωματείων

 Breaking News

Σύσκεψη Ναυτεργατικών Σωματείων
14 Απριλίου 2021

Πραγματοποιήθηκε στις 14/4/2021 σύσκεψη των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις που αφορούν τα εργατικά και Ναυτεργατικά προβλήματα.

Ειδικότερα επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη στα σκαριά για να προωθήσει στη Βουλή το νέο αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρουν:

«Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται συντριπτικό χτύπημα στις κατακτήσεις των εργαζομένων και των Συνδικάτων τους που αφορούν το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία.

Στο στόχαστρο είναι η κατάργηση των υπερωριών, των ρεπό, η ίδια η κυριακάτικη αργία. Επίσης μεθοδεύεται η υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, προωθεί ρυθμίσεις που καθιερώνουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ως «προσωπικό ασφαλείας», απαγορεύει την περιφρούρηση της απεργίας, διευκολύνει την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης με επίκληση του εργοδότη «περί ψυχολογικής ή σωματικής βίας», εμπεδώνεται και νομιμοποιείται το ηλεκτρονικό φακέλωμα και ο κρατικός – κυβερνητικός έλεγχος στα συνδικάτα».

Η σύσκεψη επίσης συζήτησε και κατέληξε ομόφωνα για την απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς για την οποία κοινή θέση των Σωματείων είναι η κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες στις 6/5/2021.

Για τον σκοπό αυτό θα ληφθούν τις αμέσως επόμενες μέρες αποφάσεις των ίδιων των Δ.Σ των Σωματείων.

Τέλος στην σύσκεψη έγινε εκτενής αναφορά σε μια σειρά κρούσματα παραβίασης των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων και της υφιστάμενης νομοθεσίας που γίνονται στην ευρύτερη Ακτοπλοΐα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ