Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση ΠΕΝΕΝ με τον Υπουργό Ναυτιλίας για το ANGELIC POWER

 Breaking News

Συνάντηση ΠΕΝΕΝ με τον Υπουργό Ναυτιλίας για το ANGELIC POWER
06 Απριλίου 2021

Με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ και συγγενών των Ναυτεργατών που εργάζονται στο Φ/Γ πλοίο ANGELIC POWER πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΕΝ και ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Ε.Ν κ. Γ. Πλακιωτάκη.
Στην σύσκεψη που ακολούθησε επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ η εγκληματική ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας η οποία ουσιαστικά έχει εγκαταλείψει εδώ και μήνες τους 22 Ναυτεργάτες (9 Έλληνες) που επανδρώνουν το πλοίο.
Τονίστηκε ότι ήδη το πλήρωμα είναι σε πολύμηνο εγκλωβισμό (ορισμένοι από αυτούς έχουν 18 μήνες στο πλοίο) η εταιρεία τους τελευταίους δύο μήνες δεν τους πληρώνει τις δεδουλευμένες αποδοχές, δεν τροφοδοτεί το πλοίο με τα αναγκαία καύσιμα και την τροφοδοσία του πληρώματος, δεν έχει την παραμικρή επικοινωνία με το πλήρωμα.
Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει στην εργασιακή και ψυχολογική εξουθένωση των Ναυτεργατών ενώ στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις τους για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους οι κινεζικές αρχές κωφεύουν και αρνούνται να παρέχουν την ιατρική βοήθεια τουλάχιστον σε 5 μέλη του πληρώματος που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ