Εφημερίδα Κοινωνική

Σενάριο να διεξαχθούν χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

 Breaking News

Σενάριο να διεξαχθούν χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες
29 Απριλίου 2021

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2021 (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου) θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

Ωστόσο, δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα διεξαγωγής της διοργάνωσης χωρίς θεατές, όπως δήλωσε σήμερα (28/4) η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο.

Η Χασιμότο προχώρησε σε αυτή τη δήλωση, σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters», μετά την ανακοίνωση από τους διοργανωτές μιας σειράς αυστηρότερων μέτρων για τους Αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να αρχίσουν τον Ιούλιο.

Το να είναι τα στάδια γεμάτα θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα είναι πιθανώς «πολύ δύσκολο», όπως παραδέχτηκε η Χασιμότο.

«Στόχος μας είναι να έχουμε πάντα γεμάτα γήπεδα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, δεν πρέπει να υπερφορτώσουμε τις ιατρικές υπηρεσίες,» πρόσθεσε.

Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα που συνδέεται με την έξαρση της πανδημίας Covid-19, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανέβαλαν την απόφαση σχετικά με την παρουσία ή μη των θεατών μέχρι τον Ιούνιο, αλλά και τον αριθμό τους. Ήδη, τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει να απαγορεύσουν την παρουσία θεατών από το εξωτερικό.

Το ενδεχόμενο για Αγώνες χωρίς φιλάθλους είναι τώρα ανοιχτό, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης.

«Ενόψει της εξέτασης της εξέλιξης των τοπικών μολύνσεων που αφορούν νέα στελέχη (του ιού), συμφωνήσαμε ότι θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την παρουσία (τοπικών) θεατών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), καθώς και του «Τόκιο 2020», των τοπικών αρχών και της ιαπωνικής κυβέρνησης.
*Πηγή: iefimerida.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ