Εφημερίδα Κοινωνική

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στο Μνημείο του Μεταλλεργάτη στο Πέραμα

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στο Μνημείο του Μεταλλεργάτη στο Πέραμα
28 Απριλίου 2021

Κλίμα συγκίνησης, αλλά και αγωνιστικής ανάτασης επικράτησε στη σεμνή εκδήλωση που πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας (Παράρτημα Πειραιά) στο Μνημείο του Μεταλλεργάτη, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σταύρος Τουμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, διάβασε απόσπασμα από το ιστορικό του Μάη του 1886 στις ΗΠΑ (διαβάστε εδώ).

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο οποίος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μάη και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά. Επίσης, αναφέρθηκε και στο αντεργατικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα Εργασιακά.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Άκη Αντωνίου, πρόεδρο του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο οποίος χαρακτήρισε ως αιτία πολέμου την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα Εργασιακά από την κυβέρνηση. Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία φέρνει νομοσχέδιο που καταργεί με νόμο βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων όπως το 8ωρο, 7ωρο για τον χώρο μας, την υπερωριακή αμοιβή και στην ουσία δίνει στον εργοδότη απόλυτη εξουσία πάνω στη ζωή μας για όλο το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, αφού χωρίς το οποιοδήποτε κόστος θα είμαστε διαθέσιμοι να δουλεύουμε και τις παραπάνω ώρες θα τις παίρνουμε σε άδεια όποτε θέλει η επιχείρηση» (διαβάστε εδώ αναλυτικά και δείτε στο κεντρικό video απόσπασμα της ομιλίας του).

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των νεκρών εργατών στη Ν/Ζώνη από το Παράρτημα Πειραιά του Κλαδικού Συνδικάτου, από το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, με επικεφαλής τον Νίκο Ξουράφη και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», με επικεφαλής τον Βασίλη Βατίστα.

Το πρωί το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας έκανε κατάθεση στεφάνου στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, τιμώντας τη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών, εργατών του εργοστασίου «Μαλτσινιώτη» (μετέπειτα ΠΥΡΚΑΛ), από τους Γερμανούς, για το σαμποτάζ σε κινητήρες γερμανικών αεροπλάνων. Επίσης, στις 6 μ.μ., θα διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ