Εφημερίδα Κοινωνική

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Φουρθιώτη: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον Εισαγγελέα -«Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη»

 Breaking News

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Φουρθιώτη: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον Εισαγγελέα -«Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη»
06 Απριλίου 2021

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη. καθώς η κυβέρνηση προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθούν οι σχετικές καταγγελίες.

Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές:

Η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης
Ηδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.
Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή έχει προκαλέσει σάλο και επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι αυτό της φύλαξής του από πλειάδα αστυνομικών το οποίο έληξε με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και αποσύρθηκαν τα περιπολικά και η συνοδεία που του παρείχαν επί ένα χρόνο.

Το δεύτερο αφορά σε καταγγελίες για φερόμενη συμμετοχή του στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία» από την οποία φέρεται να εισέπραττε 6.500 ευρώ τον μήνα. Για το δεύτερο αυτό σκέλος, ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του σε εφημερίδα χωρίς να κατονομάσει, αλλά «φωτογραφίζοντας» τον τηλεπαρουσιαστή, αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη πριν από κάποιους μήνες στο υπουργείο Εργασίας

«Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Βρούτσης. Πρόσθεσε ότι έκανε έρευνα για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί και σημείωσε: «Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν κι άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν».

Για το θέμα της φύλαξης Φουρθιώτη θα απαντήσει την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Καμίνη. Ενστάσεις για την υπόθεση εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος δήλωσε ότι αναμένει τις εξηγήσεις του υπουργού.

Ο ίδιος ο τηλεπαρουσιαστής πάντως, προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της μείωσης των μέτρων φύλαξής του.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ