Εφημερίδα Κοινωνική

Πάσχα με μπλόκα και αυστηρούς ελέγχους στα διόδια -Ποινικές ευθύνες για ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης

 Breaking News

Πάσχα με μπλόκα και αυστηρούς ελέγχους στα διόδια -Ποινικές ευθύνες για ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης
22 Απριλίου 2021

Την περσυνή «συνταγή» βγάζει από το συρτάρι η Ελληνική Αστυνομία, με εντατικούς ελέγχους και μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες προκειμένου να αποτραπούν τυχόν εξορμήσεις εκτός αστικών κέντρων σε χωριά ενόψει του Πάσχα.

Χθες οι λοιμωξιολόγοι στην πολύωρη συνεδρίαση της επιτροπής «ζύγισαν» τα δεδομένα και έκριναν πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα ήταν μεγάλο ρίσκο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Για το «Πάσχα στην πόλη» για μια ακόμη χρονιά είχε άλλωστε προϊδεάσει από χθες το πρωί και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σε τηλεοπτική συνέντευξή της, ενώ την οριστική εισήγηση των λοιμωξιολόγων επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του τηλεοπτικό μήνυμα.
Πάσχα με ελέγχους και μπλόκα
Όπως τόνισε σήμερα το πρωί στο iefimerida.gr υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή, τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την περίοδο του Πάσχα -τα οποία βρίσκονται ακόμα σε προπαρασκευαστικό στάδιο- σε μεγάλο βαθμό θα θυμίζουν την περσυνή περίοδο. Θα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής και θα έχουν μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις κατά τόπους Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί στα διόδια, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε όσους επικαλεστούν ότι πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο νομό για λόγους υγείας, αγροτικές εργασίες κλπ. Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι επιστρατεύσουν ακόμη και ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά για το Πάσχα
Σχετικές ανακοινώσεις και περαιτέρω διευκρινήσεις αναμένεται να κάνει κατά τη διάρκεια της αυριανής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα αναφερθεί εκτενώς στα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας
Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, στις 3 Μαΐου, δηλαδή ταυτόχρονα με το άνοιγμα της εστίασης, θα παύσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 και οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Βάσει των ανακοινώσεων ωστόσο, κατ” εξαίρεση θα αλλάξει το χρονικό «παράθυρο» μετακινήσεων τη Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά:
Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο στις 22:00
Την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00
Από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) στις 23:00
Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, οι Ακολουθίες θα γίνονται μισή ώρα νωρίτερα και συγκεκριμένα «στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη, τη Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ».

Παρότι είχαν εκφραστεί αντίθετες απόψεις από μητροπολίτες, η Εκκλησία συμφώνησε και στη μετάθεση της ώρας της τελετής της Ανάστασης, που θα γίνει στις 21:00 του μεγάλου Σαββάτου, ενώ σε όλες τις τελετές θα γίνεται χρήση των προαύλιων χώρων. Σημειώνεται ότι στις εκκλησίες θα επιτρέπεται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ., με ανώτατο όριο 100 πιστών για τους μεγάλους ναούς.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ