Εφημερίδα Κοινωνική

Λύκεια: Συνεδριάζουν οι ειδικοί – Τι θα γίνει σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Λύκεια: Συνεδριάζουν οι ειδικοί – Τι θα γίνει σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη
07 Απριλίου 2021

Σε… τεντωμένο σχοινί ισορροπεί το τρίτο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα, με νούμερα που προβληματίζουν, νοσοκομεία στο όριό τους και την επιδημιολογική καμπύλη σε υψηλό επίπεδο. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών με βασικό αντικείμενο συζήτησης την επαναλειτουργία σχολείων, με εστίαση στα Λύκεια.

Αποφάσεις δεν αποκλείονται ακόμη και μέσα στην ημέρα – πιθανόν κατά την απογευματινή ενημέρωση όπως έγινε και την περασμένη εβδομάδα – εάν η Επιτροπή καταλήξει σε εισήγηση για άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Χθες το απόγευμα προηγήθηκε μικρότερη συνεδρίαση, μόνο των επιδημιολόγων, μελών της Επιτροπής, ώστε να εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως συνηθίζεται πριν συγκληθεί η ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παρουσιάζεται προς το παρόν νεότερη και περισσότερο ανησυχητική αύξηση σε κάποια άλλη περιοχή, πλην όσες είναι ήδη γνωστές και για τις οποίες λαμβάνονται ειδικά μέτρα, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα, η Κοζάνη.

Το άνοιγμα των σχολείων, και ειδικά των Λυκείων, που αποτελεί και την κυβερνητική πρόθεση θα είναι, όπως και το λιανεμπόριο, εν μέσω της επέλασης του τρίτου κύματος. Ωστόσο, θεωρείται πλέον απαραίτητη η επανεκκίνηση στο μέτρο του εφικτού και με πολύ αυστηρούς κανόνες ορισμένων δραστηριοτήτων. Η πιθανή ημερομηνία για επαναλειτουργία των Λυκείων είναι η ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Με ερωτηματικό είναι οι περιοχές Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης που είναι πολύ πιθανό να «εξαιρεθούν» από το άνοιγμα λόγω επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ