Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Καμία αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία – 700 υγειονομικοί έχουν νοσήσει – Δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Καμία αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία – 700 υγειονομικοί έχουν νοσήσει – Δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
23 Απριλίου 2021

Σημάδια σταθεροποίησης δείχνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία την Πέμπτη καταγράφηκαν λιγότερες μολύνσεις σε σχέση με την Τετάρτη, ενώ ο αριθμός των τεστ ήταν αρκετά μεγάλος. Πάντως η αποκλιμάκωση δεν αποτυπώνεται στους διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίου παραμένουν πολλοί με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν 2.759 νέες μολύνσεις, ενώ ακόμη 75 συνάνθρωποί μας εξέπνευσαν από επιπλοκές της νόσου. Αυτή τη στιγμή, 822 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι νέες μολύνσεις προέκυψαν από 63.048 τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 19.779 ήταν μοριακά και τα 43.269 rapid.

Η κατάσταση στην Αττική εξακολουθεί να είναι δύσκολη, καθώς καταγράφηκαν 1305 νέα κρούσματα. Προβληματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με 374 νέες μολύνσεις, ενώ στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 48 νέα κρούσματα και στη Λάρισα 86. Στη Μαγνησία καταγράφονται 54 νέα κρούσματα, στην Εύβοια 51 και στην Κοζάνη 35.

Εκατοντάδες υγειονομικοί νοσούν από κορωνοϊό

Την ίδια ώρα 700 υγειονομικοίπου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, νοσούν από κορωνοϊό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο. Μάλιστα οι 193 από αυτούς ανήκουν στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από τους 700 που έχουν νοσήσει, οι 50 νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοιου και δύο βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης. Πρόκειται για έναν τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Χαλκίδας και έναν ιδιώτη γιατρό επιταγμένο του Νοσοκομείου Νίκαιας που νοσηλεύεται στο Αττικό.

Επιπλέον η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι ακόμα ένας ιδιώτης γιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας που επιτάχθηκε, μέχρι την Τετάρτη με κορωνοϊό σε κλινική του νοσοκομείου. Ο γιατρός είναι 43 ετών, και έχει εμβολιαστεί. Πάντως η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή και έτσι πήρε εξιτήριο.

Τα στοιχεία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρουν ότι 100 γιατροί και νοσηλευτές που έχουν νοσήσει, έχουν κάνει το εμβόλιο και περνούν ήπια τη νόσο.

Δεκάδες περιστατικά εκτός ΜΕΘ

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει επίσης ότι παρά τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ έχουν δημιουργηθεί σε αρκετά νοσοκομεία, και την Πέμπτη υπήρχαν πολλά περιστατικά που νοσηλεύονταν εκτός εντατικών.

Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ:

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: 13

Σισμανόγλειο: 7

Ερυθρός Σταυρός: 4

Αγία Όλγα: 2

Ελπίς: 1

Γεννηματάς: 6 και ένας διασωληνωμένος στην παθολογική κλινική

Θριάσιο: 3

Ασκληπιείο: 1

Τζάνειο: 3

Αλεξάνδρας: 6 άτομα σε λίστα αναμονής

Ιπποκράτειο: 1

Θερίζει η βρετανική μετάλλαξη

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα από τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού αυξάνονται και πλέον έχουν φτάσει συνολικά στη χώρα μας τα 6.577. Από τις τελευταίες αναλύσεις που έγιναν σε 1.190 δείγματα, επιβεβαιώθηκαν 1.115 κρούσματα μεταλλάξεων. Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά στη βρετανική μετάλλαξη που «σαρώνει» την Αττική, τα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη και τη Στερεά Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ