Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Έφοδος σε δύο οίκους ανοχής – Επ’ αυτοφώρω επαγγελματίες και πελάτες

Κορωνοϊός: Έφοδος σε δύο οίκους ανοχής – Επ’ αυτοφώρω επαγγελματίες και πελάτες
02 Απριλίου 2021

Έφοδο σε δύο οίκους ανοχής που λειτουργούσαν κανονικά παρά την απαγόρευση λόγω των μέτρων έναντι της πανδημίας, πραγματοποίησαν μέλη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Απ’ την μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε δύο σημεία στην Αττική όχι μόνο εντοπίστηκαν πράγματι οι οίκοι ανοχής να λειτουργούν, αλλά και να προσφέρονται υπηρεσίες σε πελάτες…

Συγκεκριμένα, έγινε επέμβαση των ελεγκτικών δυνάμεων: α) σε studio επί της Λ. Αθηνών, όπου συνελήφθησαν 3 κοπέλες και η υπεύθυνη του οίκου ανοχής και β) σε studio επί της Λ. Συγγρού, όπου συνελήφθησαν 4 κοπέλες και η υπεύθυνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στις δυο περιπτώσεις βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους, από 5.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, από 3.000 ευρώ στις υπεύθυνες και από 300 ευρώ στους πελάτες.

Πρόστιμα 396.000 ευρώ και οκτώ συλλήψεις

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησαν χθες οι αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 396.000 ευρώ.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν συνολικά 74.911 ελέγχους και κατέγραψαν 1.187 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων. Το 77,3% των παραβιάσεων αφορούσαν σε άσκοπη μετακίνηση και το 19,6% για μη χρήση μάσκας.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα από δύο σπίτια, για ιδιωτική συνάθροιση, ενώ επιβλήθηκαν και τσουχτερά πρόστιμα στους συνολικά επτά προσκεκλημένους.

Συνελήφθη επίσης ιδιοκτήτης καφέ για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και από 300 ευρώ σε δύο πελάτες.

Η όγδοη σύλληψη ήταν για κλοπή και παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) και 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ