Εφημερίδα Κοινωνική

Οι νύχτες του lockdown οδηγούν στο ΑΠΘ: Μουσική, άφθονο αλκοόλ και παρέα μέχρι το πρωί (Βίντεο και φωτογραφίες)

Οι νύχτες του lockdown οδηγούν στο ΑΠΘ: Μουσική, άφθονο αλκοόλ και παρέα μέχρι το πρωί (Βίντεο και φωτογραφίες)
15 Απριλίου 2021

Μπορεί οι καφετέριες και οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης να παραμένουν κλειστές για έξι και πλέον μήνες, όμως οι φοιτητές έχουν ορίσει νέο σημείο συνάντησης το… σπίτι τους: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκεί όπου από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες το ΑΠΘ «σφύζει» από ζωή, μουσικές και άφθονο αλκοόλ, σύμφωνα με το Thesstoday.gr.

Τετάρτη βράδυ, λίγα λεπτά πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης «αδειάζουν», όμως υπάρχει ένα «hot spot» που διατηρεί τη διασκέδαση παρά την εφαρμογή του lockdown. Όλοι οι δρόμοι των φοιτητών οδηγούν προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου τα παιχνίδια στα γρασίδια, οι μουσικές και το αλκοόλ, αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες άτομα που κατακλύζουν τους ανοιχτούς χώρους και τα σκαλοπάτια του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Παρέες των πέντε και δέκα νεαρών «γεμίζουν» το πράσινο της Φιλοσοφικής Σχολής, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στο Χημικό, το Βιολογικό και -φυσικά- στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

APTH1

 

 

 

 

 

 

APTH2

 

 

 

 

 

 

 

Τα μουσικά όργανα των φοιτητών «σπάνε» τη σιωπή του lockdown σε κάθε γωνιά του Πανεπιστημίου, ενώ στα περίπτερα παραπλεύρως της Φιλοσοφικής Σχολής σχηματίζονται ουρές από νεαρά άτομα που προμηθεύονται αλκοόλ, με τις μπίρες να έχουν την… τιμητική τους. Εντός του campus, μάλιστα, συρρέουν κατά δεκάδες και τα μηχανάκια delivery, όπου παραδίδουν τις παραγγελίες των φοιτητών από αλκοόλ, φαγητά και τσιγάρα.

APTH3

 

 

 

 

 

 

Άλλα άτομα έρχονται μαζί με σχοινάκια, μπάλες του βόλεϊ ακόμη και ταχυδακτυλουργικό εξοπλισμό, επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ