Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της απεργίας και των συγκεντρώσεων

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της απεργίας και των συγκεντρώσεων
29 Απριλίου 2021

Στην τελική ευθεία μπροστά στην απεργία στις 6 Μάη για την Εργατική Πρωτομαγιά, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα εντείνουν την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης και των συγκεντρώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Ανάμεσα σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, απεργιακές αποφάσεις για τις 6 Μάη έχουν πάρει τα εξής:

Εργατικά Κέντρα στην Αττική: Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Εργατικό Κέντρο Πειραιά και Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής. Επίσης, δεκατρία ναυτεργατικά σωματεία έχουν πάρει ομόφωνη απόφαση σε κοινή σύσκεψη για απεργία στις 6 Μάη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και στα λιμάνια της χώρας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν στην απεργία και σε απεργιακή προσυγκέντρωση (5.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη).

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Μάη, στη Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος) στις «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑΣΥ) έλαβε το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (πρώην ΗΣΑΠ), συμμετέχοντας στην απεργία των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά εκείνη τη μέρα για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ