Εφημερίδα Κοινωνική

Επταήμερη εργασία στα εμβολιαστικά κέντρα, ως τις 12 το βράδυ -Θεσπίζεται το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους

 Breaking News

Επταήμερη εργασία στα εμβολιαστικά κέντρα, ως τις 12 το βράδυ -Θεσπίζεται το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους
22 Απριλίου 2021

Το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θεσπίζει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τον νέο κώδικα των δικαστικών υπαλλήλων.

«Ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίμαχη ρύθμιση του άρθρου 4 της τροπολογίας.
Επιπλέον, με άλλη ρύθμιση στην ίδια τροπολογία θεσπίζεται επταήμερη εργασία (Δευτέρα έως Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας) στα εμβολιαστικά κέντρα με δύο βάρδιες και ωράριο σε δύο βάρδιες από τις 7 το πρωί ως τις 24:00. «Για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και για το χρονικό διάστημα μέχρι 30/9/21 τα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν εντός των νοσοκομείων του ΕΣΥ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου του Ωνασείου των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των τοπικών ομάδων Υγείας καθώς και τα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας που λειτουργούν υπό την εποπτεία της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας δύναται να λειτουργούν επτά μέρες την βδομάδα από Δευτέρα ως Κυριακή (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών αργίας) λόγω εκτάκτων και εξαιρετικών αναγκών κατά παρέκκλιση των κείμενων γενικών ή ειδικών διατάξεων. Το ωράριο λειτουργίας αυτών ορίζεται σε δύο βάρδιες από τις 7 ως τις 12. Με τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων συμπληρώνονται και ενισχύονται οι παρεχόμενες λοιπές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Με απόφαση του διοικητή της οικείας ΔΥΠΕ ή του αρμοδίου εποπτικού οργάνου του εμβολιαστικού κέντρου καταρτίζεται μηνιαίο πρόγραμμα απασχόλησης του προσωπικού των εμβολιαστικών κέντρων με το οποίο εξασφαλίζεται η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία τους καθ’ όλη την εβδομάδα από το σύνολο του προσωπικού αυτών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ρύθμιση.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ