Εφημερίδα Κοινωνική

Δολοφονίες δημοσιογράφων: Η ενέδρα θανάτου στον Γιώργο Καραϊβάζ θυμίζει την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια

Δολοφονίες δημοσιογράφων: Η ενέδρα θανάτου στον Γιώργο Καραϊβάζ θυμίζει την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια
10 Απριλίου 2021

Μνήμες από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, ξύπνησε η εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, η οποία είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή του συναδέλφου του που έπεσε νεκρός από σφαίρες αγνώστων το 2010.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε και αυτός έξω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη, από άγνωστους οι οποίοι τον πυροβόλησαν εξ επαφής 16 φορές με τρεις από τις σφαίρες να τον πετυχαίνουν στο κεφάλι. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτύπησαν το κουδούνι και με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου και τον περίμεναν για να τον πυροβολήσουν.

Τη δολοφονική επίθεση που είχε σοκάρει εκείνη την εποχή το πανελλήνιο είχε αναλάβει με προκήρυξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως τα δύο όπλα των δραστών είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι, μέχρι σήμερα.

dolofonia_gkiolia1

 

 

 

 

 

 

Ίδιο μοτίβο και στη δολοφονία Καραϊβάζ

Οι άγνωστοι που εκτέλεσαν πυροβολώντας εξ επαφής τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, στον Άλιμο, είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ. Την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου 29, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

folofonia_karaivaz

 

 

 

 

 

 

 

Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ