Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Αθηναίων: Ασφαλτοστρώθηκαν οι πρώτοι 78 δρόμοι στις γειτονιές της πρωτεύουσας σε τρεις εβδομάδες

 Breaking News

Δήμος Αθηναίων: Ασφαλτοστρώθηκαν οι πρώτοι 78 δρόμοι στις γειτονιές της πρωτεύουσας σε τρεις εβδομάδες
01 Απριλίου 2021

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος ασφαλτοστρώσεων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Αθήνα.

Μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες, 78 δρόμοι στις γειτονιές της πόλης άλλαξαν εικόνα και έγιναν σύγχρονοι και πιο ασφαλείς, απαλλαγμένοι από τις λακκούβες και τη φθορά δεκαετιών. Είναι η εκκίνηση του προγράμματος, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, που προβλέπει την ασφαλτόστρωση και την αποκατάσταση περισσότερων από 1.050 δρόμων της πόλης σε όλες τις δημοτικές κοινότητές της.

Την αισιοδοξία του για τους ρυθμούς με τους οποίους εκτελούνται οι εργασίες εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καθώς υπολογίζεται ότι στους πρώτους τρεις μήνες θα έχουν παραδοθεί πάνω από 300 δρόμοι, δηλαδή περισσότεροι από εκείνους που ασφαλτοστρώθηκαν στην Αθήνα τα προηγούμενα τρία χρόνια.

«Ζητούμενό μας δεν ήταν μόνο να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση ενός τόσο μεγάλου προγράμματος, αλλά και να το εκτελέσουμε άμεσα. Με πλήρη συντονισμό και οργανωμένα, φτάνουμε στην ασφαλτόστρωση 450 χιλιομέτρων από τα περίπου 1.000 της Αθήνας. Και είναι σημαντικοί οι αριθμοί, αλλά είναι ακόμη πιο σημαντική η ουσία αυτής της γιγάντιας παρέμβασης που γίνεται στην πόλη. Γιατί οι Αθηναίοι παύουν να συμβιβάζονται με την εικόνα των κακών δρόμων και γιατί η ποιότητα στην καθημερινή ζωή μας ξεκινά από τη γειτονιά. Αυτή προσπαθούμε να αλλάξουμε», τονίζει ο κ. Μπακογιάννης.

Ο σχεδιασμός της αρμόδιας Διεύθυνσης, με ευθύνη του αντιδημάρχου Βασίλη-Φοίβου Αξιώτη, προβλέπει ότι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο θα έχουν ασφαλτοστρωθεί περισσότεροι από 140 δρόμοι της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, 140 δρόμοι της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, 90 της 3ης, 95 της 4ης, 70 της 5ης, 130 της 6ης και 100 δρόμοι της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ εντός του 2021 αναμένεται να δημοπρατηθεί και η ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου οδικού δικτύου της πόλης, φτάνοντας στο 100% των δρόμων της.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ