Εφημερίδα Κοινωνική

Βάσω Θεοδωροπούλου Μπόγρη – Αντιπεριφερειάρχης Νήσων: Eπέκταση της τηλειατρικής και στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Βάσω Θεοδωροπούλου Μπόγρη – Αντιπεριφερειάρχης Νήσων: Eπέκταση της τηλειατρικής και στα νησιά του Αργοσαρωνικού
24 Μαρτίου 2021

Μια νέα εξαιρετικά σημαντική παροχή αναπτύσσει για τα νησιά η Αντιπεριφέρεια Νήσων Αττικής, σε μια προσπάθεια να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στο υγειονομικό πεδίο. Πρόκειται για την επέκταση της τηλειατρικής και την προμήθεια ενός ταχύπλοου «ασθενοφόρου», με τα οποία οι νησιώτες θα μπορούν άμεσα, είτε να έρχονται σε επαφή με τον κατάλληλο γιατρό για την πάθησή τους, είτε να μεταβούν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή Μένουμε Πειραιά, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Βάσω Μπόγρη, η επέκταση της τηλειατρικής εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020”, είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατομ ευρώ και θα δίνει την δυνατότητα στους νησιώτες, μέσω του Κέντρου Υγείας της περιοχής τους, να έρχονται σε διαδικτυακή επαφή με τον κατάλληλο ιατρό -για την πάθησή τους- από τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, προκειμένου να έχουν μια σύντομη και έγκαιρη γνωμάτευση.

«Είναι ένα έργο τεράστιας σημασίας για την υγεία των νησιωτών και ήδη λειτουργεί στα Κύθηρα» επισήμανε η κ. Μπόγρη, προσθέτοντας ότι συνολικά θα δημιουργηθούν 7 νέοι σταθμοί τηλειατρικής σε Αντικύθηρα, Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες και Γαλατά. Αναφερόμενη παράλληλα, στο ζήτημα της διακομιδής των ασθενών, η κ. Μπόγρη σημείωσε ότι με αρωγό το υπουργείο Ναυτιλίας και με χρήματα της Περιφέρειας θα προχωρήσει η προμήθεια ενός ταχύπλοου σκάφους με υγειονομικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ