Εφημερίδα Κοινωνική

Τραυματισμός αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη: 10 άτομα στο «κάδρο» των ερευνών – Πού στρέφονται οι Αρχές

Τραυματισμός αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη: 10 άτομα στο «κάδρο» των ερευνών – Πού στρέφονται οι Αρχές
12 Μαρτίου 2021

Ένας κύκλος περίπου δέκα ατόμων φαίνεται να βρίσκεται στο «κάδρο» των ερευνών των Αρχών, για τον σοβαρό τραυματισμό του 27χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ, κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, το βράδυ της Τρίτης.

Δύο από τους υπόπτους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί, και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ο Ανακριτής, να υπάρξουν νέες εξελίξεις.

Στο μικροσκόπιο κινητά, επικοινωνίες και υλικό από κάμερες

Τα στίγματα εκπομπής των κινητών τους τηλεφώνων το επίμαχο χρονικό διάστημα εκδήλωσης των επεισοδίων και επίθεσης στον αστυνομικό, διαδικτυακές και τηλεφωνικές επικοινωνίες, προκάλεσαν χθες δύο ακόμη συλλήψεις, ενός 22χρονου και ενός 23χρονου, ανεβάζοντας, μέχρι στιγμής, τον συνολικό αριθμό σε τέσσερις, που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τα στοιχεία, που συγκέντρωσαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής -μεταξύ των οποίων και οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή των επεισοδίων- φέρεται να τους τοποθετούν χρονικά στον χώρο των επεισοδίων, στο σημείο της επίθεσης στον αστυνομικό, όπως επίσης και ότι πήγαν και έφυγαν μαζί. Οι δύο κατηγορούμενοι ήταν σε ηλεκτρονική και φυσική επιτήρηση μετά την παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μετά την οποία είχε συλληφθεί ο 22χρονος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους συλληφθέντες ανήκει στον αντιεξουαστιαστικό χώρο και μάλιστα φέρεται να έχει εμπλοκή σε αναρχική ομάδα με δράση, μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί για την εμπλοκή τους στην επίθεση του γραφείου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Για την επίθεση αυτή, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας είχαν συλλάβει έναν 22χρονο Έλληνα και έναν 23χρονο από την Αλβανία.

Σημειώνεται πως, στην Ασφάλεια, μελετούν όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα προκειμένου να βρουν κοινά στοιχεία και πρόσωπα σε αυτές.

thetoc.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ