Εφημερίδα Κοινωνική

Θεόδωρος Τερζής: «Επενδύουμε στον Αθλητισμό για να προασπίσουμε την Υγεία και την Ποιότητα ζωής στο Πέραμα»

Θεόδωρος Τερζής: «Επενδύουμε στον Αθλητισμό για να προασπίσουμε την Υγεία και την Ποιότητα ζωής στο Πέραμα»
03 Μαρτίου 2021

Άρθρο του Αντιδημάρχου Περάματος Τερζή Β. Θεοδώρου:

Το κεντρικό ρόλο του Αθλητισμού για την προάσπιση της προσωπικής και δημόσιας Υγείας, αλλά και για την πρόληψη πολλών και σοβαρών παθήσεων, ανέδειξε η λαίλαπα του κορωνοΐου που άλλαξε τα πάντα στη ζωή μας τον τελευταίο χρόνο.

Παράλληλα η πανδημία έφερε στην επιφάνεια τον κρίσιμο ρόλο που έχει ο τομέας του Αθλητισμού στην κοινωνική μας ζωή, στην ψυχαγωγία μας, στην εκπαίδευση των παιδιών μας και σχεδόν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, αν πριν από έναν περίπου χρόνο, ο Αθλητισμός περιλαμβάνονταν πολύ ψηλά στην ιεράρχηση της ατζέντας της Δημοτικής μας Αρχής, πλέον χαρακτηρίζεται ως απόλυτη προτεραιότητα.

Η Δημοτική Αρχή γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τις θυσίες που κάνουν οι αθλητές-πρωταγωνιστές, έθεσε ως ένα από τους πρωταρχικούς της στόχους να βγάλει από την στασιμότητα και την εγκατάλειψη όλων των Αθλητικών χώρων της πόλης μας.

Να τους αναβαθμίσει- ανακαινίσει με σύγχρονες προδιαγραφές και να δοθούν προς εκμετάλλευση δείχνοντας έτσι πραγματικά και υλικά τη στήριξη της. Επενδύουμε στον Αθλητισμό, ως βασικό μοχλό για τη σωματική υγεία, την ψυχική ισορροπία αλλά και τη δημιουργική απασχόληση όλων των δημοτών κάθε ηλικίας.

Δεσμεύομαι στην προσπάθεια για τη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών σωματείων του Περάματος

Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά σε ένα θέμα για το οποίο έχουμε δεσμευθεί η Δημοτική Αρχή κι εγώ προσωπικά και που θεωρώ ζωτικής σημασίας για το μέλλον του δημοφιλέστερου αθλήματος στην πόλη μας, δηλαδή τη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών σωματείων του Περάματος.

Πιστεύω πως πλέον το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι ιδιαίτερα θετικό γι’ αυτήν την προοπτική.

Πρέπει να επισημάνω ότι εδώ και καιρό, ύστερα από τις αρχικές συζητήσεις μου με μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των πέντε ποδοσφαιρικών σωματείων του Περάματος, αλλά και με άλλους αθλητικούς παράγοντες της πόλης μας, έχω οριστικά την πεποίθηση πως μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, με τα συμπεράσματα να είναι απολύτως θετικά!

Ως γνωστόν ζούμε σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλη οικονομική δυσπραγία, γεγονός που έχει επιπτώσεις τόσο στη βοήθεια των σωματείων από το κράτος όσο και στα έσοδα που μπορεί να έχουν από τις διαφημίσεις κι από τα εισιτήρια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, εξαιτίας της πανδημίας η κατάσταση έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο με δραματικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, πιστεύω ακράδαντα ότι η συγχώνευση των ομάδων θα δώσει οπωσδήποτε ένα άλλο αέρα και μία άλλη αίγλη στο νέο σύλλογο που θα δημιουργηθεί, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία των ομάδων που θα προβούν στην συγχώνευση και στις επιμέρους επιτυχίες τους που έχουν δοξάσει την πόλη μας.

Είναι καιρός να κοιτάξουμε όλοι μαζί μπροστά! Επιβάλλεται να συμβάλλουμε όλοι μαζί στη δημιουργία ενός δυνατού ποδοσφαιρικού σωματείου, ενός συλλόγου που θα μπορέσει να διακριθεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Πειραιά και όχι μόνο.

Έχω εξάλλου υπερτονίσει και στην αρχική ανοιχτή επιστολή μου, ότι όραμά μου ήταν και παραμένει ένας πανίσχυρος σύλλογος, ανταγωνιστικός και βιώσιμος που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους αθλητές του ευρύτερου Πειραιά.

Όπως έχω κάνει ξανά στο παρελθόν, έτσι και τώρα, λίγο πριν βγούμε στο «ξέφωτο» μετά το «σκοτάδι» του κορωνοϊού, δεσμεύομαι άμεσα να προχωρήσω στη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας μου για τη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών σωματείων του Περάματος.

Η πρωτοβουλία μου αυτή περιλαμβάνει συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια της Α.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, του ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ, του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, του ΠΥΘΑΓΟΡΑ & του Α.Ο. ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ.

Πιστεύω ακράδαντα πως έφτασε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε μία ιστορική απόφαση.

Μία ζωτικής σημασίας απόφαση που θα αλλάξει τα ποδοσφαιρικά δεδομένα της πόλης του Περάματος και θα δώσει μία ελπιδοφόρα προοπτική!

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ