Εφημερίδα Κοινωνική

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Μπακογιάννης και Ιμάμογλου

 Breaking News

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Μπακογιάννης και Ιμάμογλου
19 Μαρτίου 2021

πίσκεψη στο Φανάρι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που συναντώνται οι δύο δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης καθώς και για την πρώτη κοινή επίσκεψη που πραγματοποιούν μαζί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο οι δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τους υποδέχθηκε ο κ. Πατριάρχης καλωσορίζοντάς τους θερμά. «Το Πατριαρχείο μας πάντοτε αισθάνεται ότι είναι μία γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης για την ευτυχία των κατοίκων των δύο πόλεων και των δύο χωρών».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε ότι η κοινή παρουσία τους στο Οικ. Πατριαρχείο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα «Η κοινή μας παρουσία εδώ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα κι έχει πολλούς συμβολισμούς. Η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι αδιαπραγμάτευτη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι κιβωτός αγάπης και ελπίδας για όλους. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο χτίζει γέφυρες και γκρεμίζει τοίχους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

O δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη του τιμή να φιλοξενεί τον φίλο του – όπως τον αποκάλεσε- Κώστα, στην Κωνσταντινούπολη.

«Ζω επίσης την πολύ μεγάλη τιμή να ξεκινώ την ημέρα μου ενώπιον του Πατριάρχη. Σήμερα, πρώτα ο θεός, θα ζήσουμε μια ωραία ημέρα η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη. Πιστεύω πως μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας την ιστορική ευθύνη, προκειμένου να χτίσουμε μια ωραία γέφυρα ειρήνης Αθήνας-Κωνσταντινούπολης, γεμάτη με όμορφα αισθήματα. Αποτελεί για εμάς μεγάλη ικανοποίηση μια αρχαία πόλη, όπως η Κωνσταντινούπολη, να βρίσκεται σε ιστορική συνύπαρξη με την Αθήνα, μια συνύπαρξη που διαρκεί για χιλιετίες. Ελπίζω πως στο μέλλον έχοντας ως βάση τις σχέσεις Αθήνας-Κωνσταντινούπολης, θα είναι καλές και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών».

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ