Εφημερίδα Κοινωνική

Συνοριακοί φύλακες Αττικής: «Προβοκατόρικη και στοχευμένη η επίθεση σε γυναίκα αστυνομικού»

Συνοριακοί φύλακες Αττικής: «Προβοκατόρικη και στοχευμένη η επίθεση σε γυναίκα αστυνομικού»
25 Μαρτίου 2021

Για «ενέργεια απολύτως προβοκατόρικη, η οποία δεν είχε στόχο αυτή καθ” αυτή τη σύζυγο αστυνομικού, αλλά τη δημιουργία κλίματος αναταραχής, έχθρας και μίσους, που μαθηματικά οδηγούν σε συρράξεις ανεξέλεγκτες» έκανε λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνοριακοί φύλακες Αττικής, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε βάρος συζύγου συναδέλφου τους στου Γκύζη.

Όπως τονίζουν, « Με τις ενέργειές τους επιδιώκουν να υποκινήσουν το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε πράξεις, οι οποίες μπορούν υπό προϋποθέσεις να επιφέρουν βαριές ή και καταστροφικές συνέπειες». Παράλληλα ως « Ως συλλογικό όργανο, αλλά και ως άτομα θέλουμε πρωτίστως να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για τη συγκεκριμένη απάνθρωπη – αναίτια – αψυχολόγητη – άνανδρη – εγκληματική και λίαν προβοκατόρικη πράξη, που έχει προφανή στόχο τον εκφοβισμό του εργαζόμενου αστυνομικού από το να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες/συγκυρίες, εφαρμόζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Δημοκρατικής μας Πολιτείας».

Τέλος τονίζουν πως, «Είμαστε ολόψυχα στο πλευρό του συναδέλφου και της συζύγου του, αλλά και όλων των συναδέλφων και των οικογενειών τους στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν. Δηλώνουμε ότι παρόμοιες ενέργειες ΔΕΝ τρομοκρατούν και ΔΕΝ φοβίζουν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντίθετα το χαλυβδώνουν για να υπερασπίζεται τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη» και καλούν τους συναδέλφους τους, « αυτοσυγκράτηση, επαγγελματισμό και συνοχή. Εννοείται βέβαια ότι επιβάλλεται η άμεση διερεύνηση του συμβάντος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, η σύλληψη και η δικαστική αντιμετώπιση των υπαίτιων. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους συναδέλφους που διερευνούν προανακριτικά τις εν λόγω εγκληματικές πράξεις, αλλά και στη δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας θα κληθούν οι δράστες να λογοδοτήσουν».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ