Εφημερίδα Κοινωνική

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Ραγκούσης για τις δηλώσεις του προέδρου των Ειδικών Φρουρών

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Ραγκούσης για τις δηλώσεις του προέδρου των Ειδικών Φρουρών
09 Μαρτίου 2021

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, παρενέβη στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου, αμέσως μετά την τοποθέτηση του προέδρου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα.

«Υπάρχουν δύο διαφορετικά θέματα. Το ένα είναι οι υβριστικές αναφορές που έκανε ο εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών και ψευδείς ταυτόχρονα, οι οποίες θα αξιολογηθούν όπως πρέπει σύμφωνα με τον νόμο, ποινικά και σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της αστυνομίας».

Ερωτηθείς αν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη απάντησε «Πρόσφατα το έκανα και με τον κ. Μπαλάσκα, ο οποίος είχε προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ τότε και ο κ. Μπαλάσκας ζήτησε συγγνώμη μέσα την εκπομπή του ΣΚΑΙ, στην οποία ξαναβγήκε για αυτόν τον σκοπό. Θα κρίνει ο κ. Ντούμας πώς θα αντιμετωπίσει τα όσα προβλέπει ο νόμος και ο κώδικας δεοντολογίας».

«Το δεύτερο θέμα είναι ουσιαστικό και σοβαρό γιατί είμαστε αντιμέτωποι με πολλά κρούσματα έκνομης αστυνομικής συμπεριφοράς, το τελευταίο διάστημα, που προέρχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το σώμα όσων προσλήφθηκαν μετά το 2019, το σώμα των Ειδικών Φρουρών, που αναβίωσε δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Τα δεδομένα είναι ότι μέχρι το 2011 υπήρχαν προσλήψεις ειδικών φρουρών. Ξεχωριστά από τις προσλήψεις αστυνομικών που γίνονται μέσω της αστυνομίας. Από το 2011 και μετά είπαν όλες οι κυβερνήσεις, ότι σταματάμε τις προσλήψεις ειδικών φρουρών γιατί θέλουμε πια στην αστυνομία όσοι μπαίνουν να είναι μέσω Πανελληνίων για να είναι αναβαθμισμένο το μορφωτικό επίπεδο και για να μπορούμε μετά να μπαίνουν στις σχολές για 2-2,5 χρόνια εκπαίδευση πριν τους δώσουμε το όπλο και μπουν στην ενεργό δράση» περιέγραψε.

«Οι ειδικοί φρουροί έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ. Ξαφνικά βρέθηκε ξανά με το παλιό και προβληματικό καθεστώς των αστυνομικών δύο ειδών και δύο ταχυτήτων. Οι Ειδικοί Φρουροί που είναι 1.500 που προσλήφθηκαν το 2019, η εκπαίδευση τους είναι πολύ περιορισμένη, νομίζω δύο μήνες μπροστά στα 3 χρόνια των αστυνομικών» συμπλήρωσε.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ