Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΕΝΕΝ: Νέα κρούσματα σε άλλα 2 πλοία

 Breaking News

ΠΕΝΕΝ: Νέα κρούσματα σε άλλα 2 πλοία
15 Μαρτίου 2021

Θερίζει ο Κορωνοϊός στην επιβατηγό ναυτιλία και πλέον η ΠΕΝΕΝ έχει φθάσει στο σημείο να δίνει σχεδόν καθημερινά στοιχεία για καταγεγραμμένα κρούσματα που σημειώνονται σε Ακτοπλοϊκά πλοία!

Όπως αναφέρει:

«Κυβέρνηση-ΥΕΝ-ΕΟΔΥ όλη την περίοδο της πανδημίας δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε ένα τυπικό έλεγχο εκτός της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ στη νέα έξαρση της πανδημίας. έχουν εξαφανιστεί!»

Και περιγράφει τα εξής:

«…σήμερα δημοσιοποιούμε κρούσματα σε δυο νέα πλοία και συγκεκριμένα στο Ε/Γ-Ο/Γ «Νήσος Σάμος» και στο «Αριάδνη». Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη καταγγελία μας για τρία πλοία μέσα στο 3ήμερο της Καθαρής Δευτέρας!!!

Στο πρώτο πλοίο υπάρχουν 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα (7 στο μηχανοστάσιο και  4 στο πλήρωμα καταστρώματος). Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί μετά το καθολικό τεστ που έγινε στο σύνολο του πληρώματος..

Επίσης 1 κρούσμα υπήρξε στο Ε/Γ-Ο/Γ «Αριάδνη» ( μέλος του πληρώματος μηχανής)»

Απαιτούμε και Διεκδικούμε:

-Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα πλοία.

- Αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα επιβατηγά πλοία.

- Διάθεση και συστηματική χρήση όλων των μέσων για την προστασία σε όλους τους εργασιακούς χώρους των πλοίων.

- Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των πλοίων.

- Προτεραιότητα στον εμβολιασμό στους Ναυτεργάτες και σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στα ΜΜΜ και οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλής επικινδυνότητας.

- Να επιβληθεί σε όλες τις Ναυτιλιακές εταιρίες με ποντοπόρα πλοία να ενημερώνουν τις δημόσιες αρχές, υπηρεσίες και φορείς για τα κρούσματα στα πλοία τους.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ