Εφημερίδα Κοινωνική

Πάτρα – Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Αποφυλακίσθηκαν κρατούμενοι αν και βρίσκονταν σε καραντίνα με κορωνοϊό

Πάτρα – Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Αποφυλακίσθηκαν κρατούμενοι αν και βρίσκονταν σε καραντίνα με κορωνοϊό
09 Μαρτίου 2021

Συναγερμός σήμανε προ ημερών στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών και στις υγειονομικές αρχές μετά εντοπισμό μεγάλου αριθμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid -19 (άνω των 80) σε κρατούμενους, κυρίως της Γ” Πτέρυγας.

Όσοι προσεβλήθησαν από τον ιό, απομονώθηκαν στους ειδικούς θαλάμους εντός του καταστήματος κράτησης, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος»,

παρά την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στην κλειστή δομή, άτομα που είναι θετικά και βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, αποφυλακίζονται.

Στις 3 και 5 Μαρτίου, τουλάχιστον δυο έγκλειστοι έλαβαν αποφυλακιστήρια. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση η απόλυση έγινε στις 7 το απόγευμα, οπότε τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο αποφυλακισθείς παρέμεινε στον εξωτερικό χώρο των φυλακών για αρκετή ώρα, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα εύρεσης μεταφορικού μέσου για να μεταβεί στο σπίτι του.

«Δεν μπορεί ν΄αρνηθεί η φυλακή να δώσει αποφυλακιστήριο, είναι παράνομη κατακράτηση κρατουμένου, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Υπήρξαν δυο αποφυλακιστήρια με την έγγραφη υπογραφή, ότι θα βρίσκονται σε καραντίνα σε συγκεκριμένο τόπο. Ο ένας εκ των δυο παρελήφθη από συγγενικά του πρόσωπα» ήταν η επίσημη ενημέρωση που παρείχε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Όπως επισημάνθηκε, όταν οι αποφυλακίσεις αφορούν κρούσματα κορωνοϊού, γίνονται αυστηρές συστάσεις στα συγκεκριμένα άτομα, βάσει των οποίων αφού δηλώσουν τον τόπο μόνιμης κατοικίας, υποχρεούνται να θέσουν εαυτούς σε κατ΄οίκον περιορισμό.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ