Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα Σμύρνη: Οι απολογίες του «Ινδιάνου» και του νεαρού με το χαμένο πορτοφόλι – Οι δικαιολογίες που δεν έπεισαν τον ανακριτή

 Breaking News

Νέα Σμύρνη: Οι απολογίες του «Ινδιάνου» και του νεαρού με το χαμένο πορτοφόλι – Οι δικαιολογίες που δεν έπεισαν τον ανακριτή
16 Μαρτίου 2021

Ο Ινδιάνος, ο 30χρονος Ελληνοιρακινός που προφυλακίστηκε ως ο άνθρωπος που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ και τον «τσάκισε» αλλά και ο δεύτερος κατηγορούμενος, το πορτοφόλι του οποίου βρέθηκε 3-4 μέτρα μακριά από τον τραυματισμένο Άγγελο, στις απολογίες τους στον ανακριτή, έδωσαν τη δική τους εκδοχή των πραγμάτων. Όμως δεν κατάφεραν να πείσουν καθώς πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Το protothema.gr παρουσιάζει ολόκληρες τις απολογίες τους.

Τι είπε ο Ινδιάνος:

«Εκείνη την ημέρα ήμουν στη δουλειά. Σχόλασα στις 18:00 και ήρθε και με πήρε ο οδηγός και με πήγε στον Κωτσόβολο Ελευσίνας. Ήταν 18:20. Εκεί βρίσκω τον φίλο μου τον Χρήστο και τη γυναίκα του, καθίσαμε εκεί και παίξαμε λίγο μπάσκετ με τον Χρήστο. Μετά πήγαμε σπίτι του και έκατσα μια ώρα το πολύ και μετά γύρω στις 20:00 στην παραλία για να πάω στην πλατεία Μαγούλας. Μετά πήγα στο πάρκο στη Μαγούλα που ήταν ο ανιψιός μου με κάτι φίλους του και στη συνέχεια γύρισα στο σπίτι μου.

Όταν την επόμενη ημέρα γύρω στις 18:00 σχόλασα από τη δουλειά μου με συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Με ρώτησαν αν ήμουν στην πορεία και εγώ τους είπα ότι δεν ασχολούμαι γενικά με πορείες. Δεν κατάλαβα τι έγινε. Μου είπαν ότι τους πήρε κάποιος τηλέφωνο και τους είπε ότι ήμουν εγώ. Μου είπαν ότι ήταν ο γαμπρός μου. Εγώ ξέρω ότι ο γαμπρός μου δεν είναι καλά. Την τσικνοπέμπτη, ο γαμπρός μου ήρθε σπίτι απρόσκλητος και είχαμε καυγά και με απείλησε ότι εγώ θα την πληρώσω.

Του έλεγα να φύγει ήρεμα από το σπίτι. Ξέρω ότι κατηγορεί συνέχεια ανθρώπους χωρίς λόγο. Ίσως παίρνει φάρμακα και τρελαίνεται. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Δεν ξέρω τι λόγους έχει. Το έχει ξανακάνει. Δεν με συμπαθεί γιατί όταν φωνάζει μπαίνω πάντα στη μέση. Με έχει απειλήσει στο παρελθόν και μου έχει πει ότι «εσύ θα τη βάψεις κάποια στιγμή» απλά τότε δεν βρήκε την ευκαιρία να με πειράξει και το έκανε τώρα. Η πορεία τον βόλεψε για να με ενοχοποιήσει […].

Δεν ασχολούμαι με πορείες, δεν έχω πάει ποτέ σε πορείες. Δεν γνωρίζω κάποιον με το ψευδώνυμο «Πόντιος». Κάνω χρήση μαριχουάνας αλλά περιστασιακά. Εκείνο το βράδυ δεν είχα κάνει χρήση ναρκωτικών». Επίσης ο «Ινδιάνος» ζήτησε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα των δεδομένων θέσης και κίνησης της τηλεφωνικής του σύνδεσης προκειμένου να γίνει εντοπισμός της στιγματοθέτησης gps κατά τον κρίσιμο χρόνο τέλεσης των αποδιδόμενων σε βάρος του αδικημάτων.

Τι είπε ο νεαρός από τη Γλυφάδα που έχασε το πορτοφόλι

Ο πρώτος από τους τρεις συλληφθέντες για την επίθεση, ο νεαρός που έχασε το πορτοφόλι του στο σημείο της άγριας επίθεσης και όταν πήγε να δηλώσει την απώλεια συνελήφθη, στην απολογία του τονίζει «Σχόλασα από τη δουλειά στις 13:00. Πήγα σπίτι μου έκανα μπάνιο και ο πατέρας μου, μου είπε ότι μίλησε με τον θείο μου και μου είπε να πάω στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη για να κάνω format στον υπολογιστή του.

Έφθασα γύρω στις 16:00. Πήγα με το μετρό και εκείνη την ώρα μίλησα με τον φίλο μου τον Ζαν για τον υπολογιστή και μου είπε ότι θέλει να πάει στην πλατεία, μου πρότεινε αν ήθελα να πάω και εγώ και επειδή ήμουν ήδη κοντά του, του είπα να έρθει να με πάρει.

Ο Ζαν ήρθε και με πήρε γύρω στις 18:00-18:30 με το μηχανάκι. Φθάσαμε στην πλατεία και εκεί μας περίμενε και ένας άλλος φίλος ο Γιώργος. Τότε άρχισε πολύς κόσμος να πηγαίνει στην Αγία Φωτεινή και ακολουθήσαμε τον κόσμο με κατεύθυνση προς την Πλαστήρα.

Είχε πολύ κόσμο και καλό κόσμο, δηλαδή οικογένειες, Όπως πηγαίναμε στην Πλαστήρα στις 19:00-19:30 ακούσαμε ξαφνικά θορύβους, είδαμε μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τον Ζαν τον έχασα στη συμβολή της Αγίας Φωτεινής με Πλαστήρα και τον ξαναβρήκα δέκα λεπτά μετά στην Αγίας Φωτεινής.

Του είπα ότι δεν βρίσω το κινητό μου και το πορτοφόλι μου. Πήγαμε με τον Γιώργο στην BP Άνω Γλυφάδας γιατί δεν ήθελα να πάω σπίτι να αναστατώσω τους γονείς μου κάλεσα στο κινητό μου και τιο σήκωσε ένας κύριος ονόματι Γιάννης, μου είπε ότι έχει το κινητό μου να πάω στην οδό Πλαστήρα να το πάρω. Πήρα τελικά το κινητό μου από τον κ. Γιάννη, τον ρώτησα για το πορτοφόλι μου και εκείνος μου είπε ότι άκουσε μια διμοιρία των ΜΑΤ να λέει ότι βρήκαν ένα πορτοφόλι. Δεν αγχώθηκα που βρήκε το πορτοφόλι μου η Αστυνομία. Πήγα στο τμήμα, ρώτησα για το πορτοφόλι μου, μου είπαν «Έλα πάνω να το πάρεις» και με συνέλαβαν.

Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν επειδή το πορτοφόλι σου βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων. Στο πορτοφόλι είχα 125 ευρώ και κάτι ψιλά και στο τμήμα βρέθηκαν μόνο 5 ευρώ και κάτι ψιλά. Το περιστατικό με τον αστυνομικό δεν τον είδα, το έμαθα μετά από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτό. Είναι κρίμα να καταστραφεί ένας άνθρωπος για κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία».

ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ