Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα χρηματοδότηση διεκδικεί από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Πεντέλης

Νέα χρηματοδότηση διεκδικεί από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Πεντέλης
09 Μαρτίου 2021

Η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά, με ταχείς ρυθμούς προχωρά στην επίλυση όλων των σοβαρών πολεοδομικών εκκρεμοτήτων είχε η πόλη. Έτσι μετά:

• το κλείσιμο της υπόθεσης της απόκτησης του χώρου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων,

• την επίλυση της εκκρεμότητας για την απόκτηση, χώρου 500 περίπου τ.μ. για τη δημιουργία χώρου πρασίνου στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια και την υποβολή της σχετικής αίτησης χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο

προχωρά στην επίλυση μιας ακόμα πολεοδομικής εκκρεμότητας στη Νέα Πεντέλη για τη δημιουργία χώρου πρασίνου – άλσους 7 στρεμμάτων στο Ο.Τ. 206.

Πιο συγκεκριμένα μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, υποβλήθηκε πρόταση από το Δήμο Πεντέλης για την χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο για την απόκτησητου συγκεκριμένου κοινοχρήστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Δελφών – Βαλτετσίου – Λ. Κηφισίας και Γεωργίου Παπανδρέου και έχει έκταση 7.028,62 τ.μ.Με την απόκτηση του χώρου επιτυγχάνεται η οριστική επίλυση ενός ακόμη επί χρόνια εκκρεμούς πολεοδομικού ζητήματος του Δήμου Πεντέλης, που έχει επί δεκαετίες απασχολήσει τόσο την Κεντρική, όσο και την Τοπική Διοίκηση, με αποφάσεις Ελληνικών και ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Πορευόμαστε σταθερά και αποτελεσματικά στην υλοποίηση όσων υποσχεθήκαμε στους δημότες. Παραλάβαμε πολλές πολεοδομικές εκκρεμότητες που τις επιλύουμε με σχέδιο και επιμονή. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική προς τους πολίτες, με όμορφους και λειτουργικούς ελεύθερους χώρους πρασίνου συνεχίζεται. Έχουμε γνώση και εκμεταλλευόμαστε όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, χωρίς καμία επιβάρυνση για το Δήμο και τους δημότες. Σύντομα και άλλες πολεοδομικές εκκρεμότητες που παραλάβαμε, θα επιλυθούν».

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Άντα Χάνου-Μπούσουλα από την πλευρά της τόνισε:

«Η απόκτηση του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται το ΟΤ 206 της Νέας Πεντέλης είναι επιβεβλημένη, καθώς είναι ένας πνεύμονας πρασίνου με μεγάλη πολεοδομική, περιβαλλοντική και κοινωνική σημασία για τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης η οποία υπολείπεται ελεύθερων χώρων.

Με συστηματική δουλειά κάνουμε άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, αυτή τη φορά στην Νέα Πεντέλη. Ένα μείζονος δυσκολίας ζήτημα που ταλανίζει την Νέα Πεντέλη από την δεκαετία του 1960 οδηγείται σε διαδρομή επίλυσης πολεοδομικά, ιδιοκτησιακάκαι νομικά χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.Αξιοποιούμε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με στόχο ένα Άλσος 7 στρεμμάτων να αποδοθεί σε κοινή χρήση για τους συμπολίτες μας».

PENTELI

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ