Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα απολογία Δρίτσα: «Ατυχής η δήλωσή μου -Ημουν χαλαρός γιατί… μιλούσα στο δημοτικό σταθμό του Πειραιά»

 Breaking News

Νέα απολογία Δρίτσα: «Ατυχής η δήλωσή μου -Ημουν χαλαρός γιατί… μιλούσα στο δημοτικό σταθμό του Πειραιά»
04 Μαρτίου 2021

Σε νέα «απολογία» ενώπιον της Βουλής για τη σοκαριστική δήλωσή του ότι η «17Ν δεν τρομοκράτησε ποτέ κανέναν» προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, λέγοντας ότι… «ήμουν πιο χαλαρός γιατί είχα εμπιστοσύνη στο… δημοτικό σταθμό του Πειραιά»!

Στη νέα απόπειρα εξηγήσεων, για τις δηλώσεις που έκανε αναφορικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την 17Ν. ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων: «Δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής και να μην αφήνονται περιθώρια διπλών και τριπλών αναγνώσεων. Ήμουν χαλαρός παραπάνω απ’ ότι έπρεπε έχοντας εμπιστοσύνη στον σταθμό τον δημοτικό του Πειραιά! Την αναλαμβάνω την ευθύνη από την πρώτη στιγμή και για το λόγο αυτό, κυρίως επειδή σέβομαι απόλυτα την κυρία Μπακογιάννη για όσα έχει βιώσει και όσα την έχουν συγκροτήσει ως προσωπικότητα εξαιτίας αυτού του ειλικρινούς σεβασμού δεν θα αντιδικήσει μαζί της. Μόνο τον εαυτό μου και αξιοπρέπειά μου θα υπερασπιστώ και αλήθεια λόγου μου».

Oπως είπε, η ατυχή του δήλωση δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τον ίδιο προσωπικά, ενώ «είναι ξεκαθαρισμένο χωρίς περιστροφές ότι δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά. Αντίθετα είμαστε σε άλλη τροχιά. Να μην πολώνουμε το κλίμα. Σεβαστείτε το. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Δεν μπορεί κανείς στο όνομα πολιτικού ανταγωνισμού να ξεπερνά τα όρια!». Πρόσθεσε δε ότι «ενώπιων της βουλής και των Ελλήνων οφείλω να λογοδοτήσω με τη κατ’ κυριολεξία έννοια της λέξης. Να εξηγήσω και αποκαταστήσω. Η κ. Μπακογιάννη αδίκησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά ως υπόσταση ανθρώπινη και πολιτική».

Ο κ. Δρίτσας σημείωσε ακόμα ότι έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις χωρίς να σηκώσει να ρίξει ούτε ένα χαλίκι προκειμένου να ασκήσει βία.

«Αυτή είναι η παράδοση αριστεράς που υπηρέτησα χρόνια και της εξωκοινοβουλευτικής και της θεσμικής και δεν είναι ατομική υπόθεση! Ποτέ δεν δέχθηκα ότι μπορεί να αναθέτει κανείς στον εαυτό του, στο όνομα μιας ιδέας οποιασδήποτε να γίνεται τιμωρός και εκτελεστής κάποιων που έχουν ευθύνη για κάποιο ζήτημα. Η αγωνία μου είναι να μη ξαναγίνουν με αφορμή τη 17Ν όταν έγιναν όταν ήταν στο φόρτε της και έφτασαν στο σημείο να ενοχοποιείται ο Αν. Παπανδρέου ως αρχηγός 17Ν» συμπλήρωσε.

«Αυτό που είπα στη συνέντευξή μου το είπα προφανώς με ασάφεια το παραδέχομαι αλλά αυτά είπα: «ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από 17Ν» και αποδόθηκε πως «η 17Ν δεν έχει τρομοκρατήσει κανέναν» Το ίδιο είναι; Είπα ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν πέρασε, στην Ιταλία πέρασε, στην Ελλάδα όχι. Μη το ξαναγεννάμε. Αυτή ήταν η απάντησή μου μέσα από διακοπές, πιέσεις και όλα αυτά! Αν το διαβάσει κανείς συνολικά, πάρει υπόψη του χωρίς προκαταλήψεις αυτά που λέω θα το καταλάβει».

Αναφορικά με τα όσα είπε για την δεξιά ιδεολογία των θυμάτων της 17Ν ο κ. Δρίτσας επιχείρησε να δώσει την εξής διάσταση, σύμφωνα με όσα γράφει το iefimerida.gr: «Κατηγορήθηκα ότι προσέβαλα τους νεκρούς λέγοντας πως είπα είναι δεξιοί! Ούτε διανοήθηκα να προσβάλω τους νεκρούς! Δεν είπα τίποτα παραπάνω από αυτά που ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί λένε, ότι η παράταξή μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος από 17Ν. Αυτό είπα για να εξηγήσω ότι δέχομαι και αναγνωρίζω την οργή, αγανάκτηση και ενδεχομένως ένα αίσθημα εκδίκησης αλλά όχι τέτοια αισθήματα από το κράτος και τη κυβέρνηση».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ