Εφημερίδα Κοινωνική

Lockdown: Τον Απρίλιο μεταφέρεται το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

 Breaking News

Lockdown: Τον Απρίλιο μεταφέρεται το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων
11 Μαρτίου 2021

«Φρένο» φαίνεται να μπαίνει στις συζητήσεις για σταδιακή άρση του lockdown και άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων (Γυμνασίων- Λυκείων σε πρώτη φάση) έως το τέλος Μαρτίου, εκτός κι αν υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα έως την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Ο νέος υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στα 2.633, οι διασωληνωμένοι που φτάνουν τους 479 και η έντονη πλέον ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού που είναι υπερμεταδοτικές και κυρίως η ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)- χαρακτηριστική της δραματικής κατάστασης είναι η δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια ότι σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο- προκαλούν προβληματισμό σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους με αποτέλεσμα τα όποια χρονοδιαγράμματα έχουν τεθεί για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες να «τινάζονται στο αέρα» για την ώρα.

Όπως υποστήριξε την Τετάρτη η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, «δεν είναι της παρούσης η όποια συζήτηση για άνοιγμα», ενώ και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «όταν η επιδημία καλπάζει, το όποιο άνοιγμα αναβάλλεται».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι ειδικοί δεν «βλέπουν» αυτή τη στιγμή άνοιγμα των καταστημάτων και των σχολείων πριν από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Πράγμα που σημαίνει ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο- ανάλογα με την πορεία της πανδημίας- θα «σπρώξει» και την επανεκκίνηση των όποιων άλλων δραστηριοτήτων πιο… πίσω με την έννοια ότι δεν πρόκειται όλοι οι τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας να επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα. Δηλ. για την εστίαση που πρόθεση ήταν να ανοίξει μόνο με τη χρήση των εξωτερικών χώρων γύρω στις 12 Απριλίου, το πιο πιθανό είναι να πάει… πίσω περίπου επτά ημέρες. Σταθερό μένει το ορόσημο της 14ης Μαΐου για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ