Εφημερίδα Κοινωνική

Lockdown: Μέτρα χαλάρωσης παρά την «πολιορκία» του κορωνοϊού

 Breaking News

Lockdown: Μέτρα χαλάρωσης παρά την «πολιορκία» του κορωνοϊού
17 Μαρτίου 2021

Την Τετάρτη, 17.03.2021, η χώρα κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 3.456 μολύνσεις, ενώ οι 630 διασωληνωμένοι αποτελούν επίσης μια «μαύρη» πρωτιά. Ενώ, λοιπόν, τα νοσοκομεία «στενάζουν», η Αττική «βράζει» και το τρίτο κύμα του φονικού ιού βρίσκεται στην κορύφωσή του, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να χαλαρώσει το lockdown και μάλιστα με… άμεση ισχύ.

Αυτό προκύπτει, καταρχάς, από τα πλέον… επίσημα χείλη, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε στην συνέντευξή του στο CNNi πως εντός των επόμενων 48 ωρών η Ελλάδα θα ανακοινώσει μέτρα ελάφρυνσης.

Το εύλογο ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι το… πώς θα γίνει αυτό. Η απάντηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, είναι πως αυτό θα γίνει διότι στην κυβέρνηση εκτιμούν πως στην παρούσα φάση οι αλλαγές στο lockdown θα είναι αφενός μικρές και αφετέρου όχι μόνο δεν θα επιβαρύνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά αντιθέτως θα βοηθήσουν στην εκτόνωση αυτής της κρίσης.

Τι εννοούμε χαλάρωση του lockdown

Η σειρά προτεραιότητας της κυβέρνησης δείχνει να παραμένει η ίδια κι αυτό που συζητάται είναι οι ακριβείς ημερομηνίες. Αυτό που μοιάζει βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας για το σαββατοκύριακο μέχρι τις 21.00 το βράδυ, αντί για τις 19.00 που ισχύει μέχρι σήμερα στην Αττική (και τις 18.00 σε άλλες περιοχές της χώρας).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι στιγμής θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τη Δευτέρα 22.03.2021, καθώς εκτιμάται ότι και αυτά -επειδή δεν έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους και είναι καταστήματα που λειτουργούν έτσι κι αλλιώς με ραντεβού- θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν ούτως ώστε να ανοίξει ένα κομμάτι αυτής της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

 ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ