Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Συρροή 18 κρουσμάτων εντός γηροκομείου στη Λέσβο – Πόσοι είχαν εμβολιαστεί

Κορωνοϊός: Συρροή 18 κρουσμάτων εντός γηροκομείου στη Λέσβο – Πόσοι είχαν εμβολιαστεί
09 Μαρτίου 2021

Σε 18 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη Ζαχάρειο Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου, εκ των οποίων τα 12 είναι σε τρόφιμους ηλικιωμένους και έξι σε εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε ελέγχους και χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στα οποία προστέθηκαν και αυτά ιδιωτικού εργαστηρίου που έγιναν από τη διοίκηση του γηροκομείου.

Το Σάββατο άλλοι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο με πυρετό, ενώ ήδη νοσηλεύεται μια 94χρονη από την προηγούμενη εβδομάδα, επίσης με πυρετό. Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα βρίσκονται σε θάλαμο καραντίνας στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Επίσης, οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Στο σύνολό τους σχεδόν οι ηλικιωμένοι (πλην τριών) είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου πριν νοσήσουν και η δεύτερη δόση έγινε την προηγούμενη Δευτέρα κι ενώ η νόσος είχε εισχωρήσει στη μονάδα.

Πρόβλημα αντιμετωπίζει τώρα το γηροκομείο και στο θέμα του προσωπικού, αφού ένας μεγάλος αριθμός είναι εκτός υπηρεσίας λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν εμβολιαστεί οι 5 από τους περίπου 15 εργαζόμενους της μονάδας.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ