Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΙΝΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ: Όχι άλλο «απάνεμο λιμάνι»… – «ΠΑΣΟΚοσκορπίσματα… ΚΙΝΑΛομαζώματα» ή «Στρατηγική Ανανέωση»;

 Breaking News

ΚΙΝΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ: Όχι άλλο «απάνεμο λιμάνι»… – «ΠΑΣΟΚοσκορπίσματα… ΚΙΝΑΛομαζώματα» ή «Στρατηγική Ανανέωση»;
28 Μαρτίου 2021

Έντονες είναι οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής, στη λογικά της προετοιμασίας για κάθε εκλογική αναμέτρηση (όποτε και αν είναι αυτή…)

Στο εσωτερικό του κεντρικού ΚΙΝΑΛ, τα εσωκομματικά «πυρά» δίνουν και παίρνουν και αναζητείται «λιμάνι… ηρεμίας» με στόχο, την «ισορροπία» του κόμματος στο ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης, που ενδεχομένως να αποφέρει… bonus ψήφων.

Μια που μιλάμε όμως για «λιμάνι» ηρεμίας, σε επίπεδο Πειραιά το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια από την αφάνεια των τελευταίων χρόνων.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ένα πρόσωπο που να συγκεντρώνει μια ενιαία δυναμική, ικανή να φέρει συσπείρωση. Ήδη βέβαια ακούγεται μια δυνατή υποψηφιότητα στον Πειραιά, ένα όνομα πρώτης γραμμής του ΚΙΝΑΛ.

Αναμφίβολα, υπάρχουν στελέχη που χρόνια τώρα  »φυλάττουν Θερμοπύλες», με εμπειρία, ικανότητες και πείσμα, αλλά η διαφορά θα έρθει όταν το «ένα πρόσωπο» αποφασίσει να βγει μπροστά και να φέρει αέρα ανανέωσης και συσπείρωσης!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τόσα χρόνια, μιλώντας για ΠΑΣΟΚ (ή ΚΙΝΑΛ) στον Πειραιά το μυαλό σου πήγαινε στον Δημήτρη Καρύδη (πρώην βουλευτή, νυν αντιδήμαρχο) με «οπισθοφυλακή» αξιόλογα πρόσωπα με θετικό πρόσημο στα τοπικά δρώμενα όπως Βασίλης Κατσαφάδος, ο Ανδρέας Βροντάκης, ο Λάζαρος Αθανασιάδης, ο Στέλιος Μανουσάκης, ο Σταύρος Καλαμάκης,  ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, ο Μιχάλης Ψαρούδης (νυν γενικός γραμματέας) και πολλοί άλλοι …

Η πρόσφατη ανακοίνωση μάλιστα της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Α’ Πειραιά και Νήσων, που υπογράφει ο τελευταίος (Μιχάλης Ψαρούδης), με αφορμή απόφαση του Δήμου για τα αθλητικά σωματεία, μας έβαλε σε ευχάριστες σκέψεις, ότι κάτι «κινείται» στο χώρο… Κάτι υπάρχει «ζωντανό»!

Το ότι μάλιστα η συγκεκριμένη ανακοίνωση, αναδείκνυε μέσα της και δήλωση του προέδρου του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκη (που προέρχεται από το ίδιο χώρο, πολιτικά), ήταν κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο…

Με δεδομένες λοιπόν τις «ανατροπές» στα τοπικά του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι να βρει τα βήματά του το νέο 41μελές όργανο της Νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, το ΚΙΝΑΛ του Πειραιά, ίσως έχει την τελευταία ευκαιρία, να βγει από τα χαμηλά ποσοστά το ΚΙΝΑΛ στον Πειραιά…  Και λέμε την τελευταία διότι, ούτε σε κεντρικό, ούτε σε τοπικό επίπεδο θα περάσουν αλώβητα ή ασυγχώρητα τυχόν οργανωτικά λάθη που θα επιφέρουν μια ακόμη «ησυχία» ή ένα «βόλεμα» σε γνωστά… ποσοστά.

Αρκεί να το κάνει ΤΩΡΑ!

Να ξεπεράσει τον «εσωτερισμό» και να γίνει μια «φωνή» ικανή να ακουστεί σε τοπικό επίπεδο, να «συμπαρασύρει», να προτείνει, να φέρει την αλλαγή, χωρίς να περιμένει τις εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο, γιατί τότε, ενδεχομένως να είναι πολύ αργά.

Το ποιος πρέπει να αναλάβει να κρατήσει τα «ηνία» μιας τέτοιας κίνησης, είναι κάτι που σηκώνει πολλή κουβέντα…

Εδώ θα είμαστε (και ως στήλη) να την κάνουμε…

Αναμένουμε εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης στη στήλη Black Spider:

Black SPIDER: Πράσινη Γειτονιά – Ένα ενδιαφέρον project στην Αγία Βαρβάρα – Πώς χρηματοδοτείται – Tι περιλαμβάνει. / Διαβάστε επίσης «παρασκηνιακές» ειδήσεις για ΣΜΑ και ΜΕΑ Σχιστού, ΒΕΠ και άλλα πολλά…

 

Black Spider: Sala…τα τα έκαναν με την διανομή τροφίμων στη Σαλαμίνα η Περιφέρεια Αττικής – Νέα στήλη κάθε Σάββατο στην εφημερίδα Κοινωνική

 

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη «Black Spider» προσφέρονται προς τους επισκέπτες/χρήστες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλόλητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ