Εφημερίδα Κοινωνική

Οι απίστευτες εικόνες που αντίκρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στον ΕΦΚΑ

 Breaking News

Οι απίστευτες εικόνες που αντίκρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στον ΕΦΚΑ
23 Μαρτίου 2021

Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό έκανε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Η εικόνα που αντίκρισε; «Αντιφατική», όπως περιέγραψε -μάλλον κομψά- ο ίδιος ο υπουργός σε ανάρτησή του στο facebook.

Οι ασύλληπτες ανεπάρκειες σε στοιχειώδη μέσα (υποδομές, υπολογιστές, προσωπικό) από τη μια, αλλά και ο δύσκολος αγώνας που δίνουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να ανταποκριθούν στην έκδοση των συντάξεων «μέσα σε στοίβες φακέλων, που δεν παραπέμπουν πάντως στο μοντέλο της Δημόσιας Διοίκησης που θέλουμε να δημιουργήσουμε», όπως σχολίασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πάρτε μια γεύση όσων συνάντησε ο υπουργός Εργασίας στον ΕΦΚΑ:

Το δίκτυο των υπολογιστών, όπως είναι σήμερα, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί επαρκές.
Οι υπάλληλοι έχουν κομπιούτερ, αλλά είναι με Windows του 2000 και ανεπαρκή σε ασφάλεια.
Υπάρχει ένα κεντρικό κομπιούτερ και ο υπάλληλος κάνει και χρέη διανομέως των e-mail στους επιμέρους υπαλλήλους.
Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει με τον κορωνοϊό, καθώς και ότι το 50% του προσωπικού λειτουργεί εξ αποστάσεως.

Οι λύσεις που προωθούνται

Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση ξεκίνησαν να δουλεύουν στο σύστημα περίπου 150, νέοι σε ηλικία, υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν. Την περασμένη εβδομάδα ο Κ. Χατζηδάκης υπέγραψε απόφαση για να χρησιμοποιηθούν και οι υπηρεσίες 100 συνταξιούχων που με την εμπειρία τους μπορούν να βοηθήσουν στην έκδοση των συντάξεων και θα πληρώνονται ανά τεμάχιο.
Παράλληλα, προωθείται η πρόσληψη 150 νέων συμβασιούχων οικονομολόγων με σύμβαση έργου, με πληρωμή δηλαδή ανά τεμάχιο κι αυτοί, για να βοηθήσουν κι εκείνοι.
Τελευταία, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών, οι οποίοι έχουν γνώση και επαφή με το αντικείμενο. «Θέλουμε να το προχωρήσουμε και δεν είναι κάτι πρωτότυπο, γίνεται ήδη στις πολεοδομίες με τους μηχανικούς από το 2010», έγραψε ο υπουργός Εργασίας, για να αναρωτηθεί: «Τι στο καλό έχει πια η έννοια »ιδιωτικό» στην Ελλάδα, που ορισμένοι έχουν φάει αυτό το κόλλημα και δεν μπορούν να δεχτούν τη συμμετοχή των ιδιωτών; Δεν μπορεί ό,τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ιδιωτικό τομέα να είναι σωστό και ό,τι κάνουμε εμείς λάθος»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ