Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Ο Κουφοντίνας ζητά μία προτιμησιακή μεταχείριση απέναντι στο νόμο»

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Ο Κουφοντίνας ζητά μία προτιμησιακή μεταχείριση απέναντι στο νόμο»
01 Μαρτίου 2021

«Ο Κουφοντίνας ζητά μία προτιμησιακή μεταχείριση απέναντι στο νόμο, δηλαδή στην περίπτωση του να μην εφαρμοστεί ο νόμος… επιλέγει να εκβιάζει την ελληνική πολιτεία προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στη Λία Λάππα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», στο Κανάλι Ένα 90,4. «Καταλαβαίνουμε τι ασκό του Αιόλου ανοίγουμε εάν η συντεταγμένη Πολιτεία υπαναχωρεί σε αιτήματα τα οποία εκφράζονται με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο», υπογράμμισε.

«Ζητεί την επιείκεια της Πολιτείας που ο ίδιος έχει πληγώσει βάναυσα, εφόσον δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για όσα έχει διαπράξει», συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θέλει νεκρό τον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, ο υπουργός έκανε σαφές ότι, «εκείνος ο οποίος θέλει νεκρό δεν μπορεί να είναι εκείνος ο οποίος εφαρμόζει το δίκαιο. Εμείς όχι μόνο δεν θέλουμε νεκρό τον Κουφοντίνα αλλά έχουμε κινητοποιήσει κάθε δυνατό μέσο για να διασφαλίσουμε την υγεία του».

«Εξαντλούνται οι δυνατότητες ενίσχυσης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων»

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα υγειονομικά μέτρα, ο Υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για συσσωρευμένη κόπωση των πολιτών.

«Όσα μέτρα καταστολής και να έχεις όταν βρίσκεσαι σε αυτή την κοινωνική εξάντληση είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει συμμόρφωση», σημείωσε, προσθέτοντας πως, «είναι αυτονόητο ότι είτε την επόμενη είτε την μεθεπόμενη εβδομάδα θα πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας».

Μάλιστα παραδέχτηκε ότι, «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για να παραμείνουμε κλειστοί. Αυτό δεν είναι μόνο για λόγους κοινωνικής αποσυμπίεσης αλλά έχει να κάνει και με τα δημοσιονομικά μας. Εξαντλούνται οι δυνατότητες που έχουμε για να ενισχύουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις».

Ωστόσο, σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού, ανέφερε ότι, «οι τελευταίοι δείκτες που δημοσιεύονται επιβεβαιώνουν ότι το ελληνικό παράδειγμα είναι ίσως το καλύτερο στην Ευρώπη από την άποψη των σκληρών δεικτών. Στον πιο σκληρό δείκτη, που αφορά των αριθμό των θανάτων, είμαστε στην τελευταία θέση».

«Ικανός δείκτης ανοσίας μέχρι το καλοκαίρι»

Ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ότι «έχουμε πέσει έξω στον βασικό προγραμματισμό σε ότι αφορά τα εμβόλια και τούτο διότι η ΕΕ δεν έχει προμηθευτεί τον αριθμό των εμβολίων που περιμέναμε εξαρχής», διέψευσε ωστόσο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο τον Νοέμβριο του 2021 θα φτάσει το ποσοστό των εμβολιασμένων το 70 %.

«Θα έχουμε πολύ νωρίτερα το 70% των εμβολιασμένων. Ήδη έχει πάρει μία πρώτη έγκριση το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ. Είναι το μόνο που θα κυκλοφορήσει άμεσα και θα είναι μίας δόσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, εκτιμώντας ότι θα έχουμε έναν ικανό δείκτη ανοσίας μέχρι το καλοκαίρι καθώς και ότι εμβολιάζοντας τους πιο ευπαθείς το αποτέλεσμα για την κοινωνία θα είναι πολλαπλασιαστικό.

Επίσης συνέστησε υπομονή για 1-2 μήνες ακόμη.

Για παραίτηση Ταραντίλη, υπόθεση Λιγνάδη και ελληνο-τουρκικά

Αναφορικά με την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι πρόκειται για οικογενειακό θέμα και για το οποίο ο ίδιος ζήτησε απ’ όλους μας να το σεβαστούμε.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Λιγνάδ, ο υπουργός αφού περιέγραψε τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα τον τελευταίο μήνα, τόνισε ότι «η αποκάλυψη, η σύλληψη και η δίκη έρχονται επί της παρούσης κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στα ελληνο-τουρκικά, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι, «η Ελλάδα έχει καταφέρει να έχει διπλωματικές συμμαχίες με όλες τις πλευρές της Μεσογείου, ενώ βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση και επιχειρησιακά».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ