Εφημερίδα Κοινωνική

Έληξε η κατάληψη στο Αριστοτέλειο με αστυνομική επιχείρηση – 33 προσαγωγές (φωτο)

 Breaking News

Έληξε η κατάληψη στο Αριστοτέλειο με αστυνομική επιχείρηση – 33 προσαγωγές (φωτο)
11 Μαρτίου 2021

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η οποία έληξε λίγο πριν τις 9 το πρωί.

Η αστυνομική επέμβαση, παρουσία Εισαγγελέα, διεξήχθη με σκοπό την εκκένωση του κτιρίου της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη από τις 22 Φεβρουαρίου. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από το σημείο, ενώ έγιναν περισσότερες από 33 προσαγωγές εκ των οποίων οι 14 δεν ήταν φοιτητές και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. . Σύμφωνα με την εκδοχή των αστυνομικών, δεν έγινε άσκηση βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι, επειδή τελούσε υπό κατάληψη το κτίριο της Πρυτανείας, δεν ήταν δυνατή η διενέργεια καμίας διοικητικής πράξης στο Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές που κάνουν τηλεκπαίδευση να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες. Μάλιστα, οι καταληψίες είχαν αναρτήσει πανό, τα οποία έδειχναν ότι η κατάληψη έγινε με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η οδός Εγνατία και οι γύρω δρόμοι είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονταν έξω από το Ίδρυμα. Η κυκλοφορία έχει αρχίσει να αποκαθίσταται.

photoastynomia__7_

 

 

 

 

 

 

photoastynomia__6_

 

 

 

 

 

 

photoastynomia__5_

 

 

 

 

 

 

photoastynomia__3_

 

 

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας.

Οι φοιτητές φαίνεται ότι αποφάσισαν μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ