Εφημερίδα Κοινωνική

Εκλογές αθλητικών ομοσπονδιών: «Μονόδρομος» η ηλεκτρονική ψηφοφορία, λέει ο Αυγενάκης

 Breaking News

Εκλογές αθλητικών ομοσπονδιών: «Μονόδρομος» η ηλεκτρονική ψηφοφορία, λέει ο Αυγενάκης
08 Μαρτίου 2021

Οριστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνουν οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών, όπως προκύπτει από επιστολή που απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη Βουλή, ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτηρίζει «εξαιρετικά δύσκολο» να υπάρξει άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν υφίσταται λόγος χορήγησης κατ” εξαίρεση αδειών μετακίνησης και συνάθροισης των εκλεκτόρων, από όλη την Ελλάδα.

Με τα δεδομένα αυτά, οι εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες θα πρέπει υποχρεωτικά να διεξαχθούν με την εναλλακτική λύση της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, αναφέρθηκε στις έξι άμεσες πρωτοβουλίες δημιουργίας των προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

«Κάθε μέρα εντείνουμε τις προσπάθειες, με σκληρή δουλειά και σε άριστη συνεργασία με τα στελέχη του υπουργείου και την αθλητική οικογένεια, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη επανεκκίνηση του αθλητισμού, στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και διαμορφώνουμε τον αθλητισμό του 21ου αιώνα» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης, και ανέφερε τις εξής πρωτοβουλίες που υλοποιούνται άμεσα:

*Ασφαλιστική και εργασιακή κατοχύρωση των ερασιτεχνών αθλητών στις μεγάλες κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, με υπογραφή και κατάθεση ιδιωτικών συμφωνητικών. Σχετική διάταξη θα ψηφιστεί στο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

*Β” φάση οικονομικής ενίσχυσης ερασιτεχνικών σωματείων, εντός του Μαρτίου. Καταβολή 3,5 εκατ. ευρώ σε 1.403 σωματεία που ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έως και 31/12/2020, επιπλέον των 9,7 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη δοθεί σε άλλα 3.408 σωματεία.

*Επεξεργασία σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών της χρηματοδότησης των αθλητικών ομάδων από τα έσοδα που θα προκύψουν από τον νέο τρόπο φορολογίας των τυχερών παιγνίων.

*Επεξεργασία, σε συνεργασία με Υπουργείο Εσωτερικών, πρότασης για χρηματοδότηση από τους Δήμους του απαραίτητου προληπτικού περιοδικού ελέγχου, με διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, για την ασφαλή λειτουργία όλου του φάσματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το κόστος για το προσεχές τρίμηνο υπολογίζεται στα 4 εκατ. ευρώ.

*Προετοιμασία και παρακολούθηση ακόμη αυστηρότερων υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων. Στόχος να παρουσιαστούν μέσα στην εβδομάδα επικαιροποιημένα στοιχεία και άμεσα να επιτραπεί η επανέναρξη πρωταθλημάτων, να ανοίξουν τα κολυμβητήρια κ.λπ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ