Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Πόρου: Αφορμή για την εξυγίανση του Κ.Υ. Γαλατά τα γεγονότα της Τσικνοπέμπτης

 Breaking News

Δήμος Πόρου: Αφορμή για την εξυγίανση του Κ.Υ. Γαλατά τα γεγονότα της Τσικνοπέμπτης
08 Μαρτίου 2021

 Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

Οι ντροπιαστικές εικόνες που κυκλοφόρησαν στα Μ.Μ.Ε. με το προσωπικό του Κ.Υ. Γαλατά να γλεντάει στον προαύλιο χώρο του Κέντρου την πρόσφατη Τσικνοπέμπτη παραβιάζοντας τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα και προκαλώντας το κοινό αίσθημα, αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων των δομών υγείας της περιοχής μας και είναι απολύτως αντιπροσωπευτικές του γενικού τρόπου λειτουργίας των δομών αυτών.

Όταν 13 άτομα του προσωπικού και ο Διευθυντής του Κ.Υ. βρίσκουν τον χρόνο και την διάθεση να στήσουν ένα παράνομο γλέντι την ώρα που οι συνάδελφοί τους στις νοσοκομειακές δομές πολεμάνε με την πανδημία, την ώρα που η περιοχή μας βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο λόγω της εξάπλωσης της νόσου, την ώρα που οι κάτοικοι καλούνται να τηρήσουν καταπιεστικά αναγκαία μέτρα, την ώρα που το Π.Π.Ι. Πόρου είναι κλειστό χωρίς προσωπικό, την ώρα που το Κ.Υ. για πρώτη φορά στην ιστορία του βάζει λουκέτο τα απογεύματα και η περίθαλψη παρέχεται από ήρωες ιδιώτες γιατρούς, ιερείς και δημοτικούς υπαλλήλους λες και βρισκόμαστε σε πόλεμο, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά στις συγκεκριμένες δομές.

Το Κ.Υ. Γαλατά (όπως και το Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου) νοσεί και χρειάζεται άμεση εξυγίανση. Χρειάζεται στελέχωση με γιατρούς, νέα διοίκηση και πρωτίστως χρειάζεται να σπάσει η ομερτά της συγκάλυψης του απαράδεκτου τρόπου λειτουργίας του ως Δημόσιας Υπηρεσίας. Μιας Υπηρεσίας στην οποία οι άδειες και οι εφημερίες βγαίνουν με κριτήριο να κάνουν διακοπές τον 15Αυγουστο και τα Χριστούγεννα κάποιοι γιατροί και «ας πεθαίνει ο κόσμος». Μιας Υπηρεσίας που χωρίς να καλύπτει τις ανάγκες τις περιοχής, μισθοδοτεί σήμερα 21 υπαλλήλους «βοηθητικών» ειδικοτήτων αλλά μόλις 3 μόνιμους ιατρούς και η οποία έχει εξωθήσει με τον τρόπο λειτουργίας της σε παραίτηση 4 άξιους γιατρούς τα τελευταία χρόνια. Αν τα πράγματα δεν ειπωθούν με το όνομά τους σήμερα που ο προβολέας της επικαιρότητας έπεσε πάνω της, ή εξυγίανσή της δεν θα γίνει ποτέ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ