Εφημερίδα Κοινωνική

Δ. Πειραιά-ΚΟΔΕΠ: “Στέγη και Εργασία” σε 35 αστέγους – 6 από τους οποίους ήδη εργάζονται

Δ. Πειραιά-ΚΟΔΕΠ: “Στέγη και Εργασία” σε 35 αστέγους – 6 από τους οποίους ήδη εργάζονται
13 Μαρτίου 2021

Τριανταπέντε Πειραιώτες που είχαν βρεθεί στο δρόμο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν πλέον σπίτι για να μείνουν, οικοσκευή, και πληρωμένα κοινόχρηστα και ρεύμα, ενώ 6 με 7 άτομα έχουν βρει και εργασία.

Αυτό αποκάλυψε ο Διευθυντής της ΚΟΔΕΠ και επικεφαλής της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, ο οποίος τόνισε ότι όλα αυτά γίνονται βάση του προγράμματος Στέγη και Εργασία που υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία, ο δήμος Πειραιά.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως είπε ο κ. Κανάκης, προβλέπει την εύρεση σπιτιού για οικογένειες που έχουν ανάγκη, βρίσκονται στο δρόμο ή απειλούνται να βρεθούν στον δρόμο λόγω πλήρους οικονομικής αδυναμίας, την αγορά οικοσκευής με επιδότηση 900 ευρώ, την πληρωμή κοινοχρήστων και ρεύματος, καθώς και την διευκόλυνση τους για ένταξη στην χρηματοδότηση μέσω επιδομάτων ΚΕΑ.

Επίσης, με βάση το πρόγραμμα αυτό βρίσκουμε θέσεις εργασίας, τις οποίες επιδοτούμε, αλλά στη συνέχεια οι ωφελούμενοι παραμένουν συνήθως σε αυτές, διότι έχουν εξοικειωθεί με το αντικείμενο εργασίας και συνεπώς κρίνονται απαραίτητοι από τον εργοδότη τους.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες και στο διάστημα αυτό οι ωφελούμενοι έχουν την δυνατότητα είτε μέσω των χρημάτων που λαμβάνουν από το ΚΕΑ, είτε από την εργασία τους, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σταθούν στα πόδια τους και να μην ξαναβρεθούν στο δρόμο.

Ο δήμος Πειραιά, είναι πρωτοπόρος στην υλοποίηση του προγράμματος και είναι ο μόνος στη χώρα που το υλοποιεί με τόσο μεγάλη επιτυχία, πρόσθεσε ο κ. Κανάκης, και αυτό οφείλεται στην αποτελεσματικότητα της ΚΟΔΕΠ, αλλά και στη σωστή οικονομική διαχείριση και οργάνωση.

Στόχος μας είναι να δίνουμε ελπίδα σε ανθρώπους που την έχουν χάσει και να τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα έχουμε καταρτίσει μια κλίμακα ευαλωτότητας, με προτεραιότητα όσους έχουν παιδιά, ή προβλήματα υγείας, ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι περίπου 250.000 ευρώ.

Πηγή: Κανάλι Ένα


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ