Εφημερίδα Κοινωνική

Black SPIDER: Πράσινη Γειτονιά – Ένα ενδιαφέρον project στην Αγία Βαρβάρα – Πώς χρηματοδοτείται – Tι περιλαμβάνει. / Διαβάστε επίσης «παρασκηνιακές» ειδήσεις για ΣΜΑ και ΜΕΑ Σχιστού, ΒΕΠ και άλλα πολλά…

 Breaking News

Black SPIDER: Πράσινη Γειτονιά –  Ένα ενδιαφέρον project στην Αγία Βαρβάρα – Πώς χρηματοδοτείται – Tι περιλαμβάνει. / Διαβάστε επίσης «παρασκηνιακές» ειδήσεις για ΣΜΑ και ΜΕΑ Σχιστού, ΒΕΠ και άλλα πολλά…
27 Μαρτίου 2021

-Πέρασε και η 25η Μαρτίου. Επόμενος στόχος καραντίνας το Πάσχα. Βοήθειά μας…

 

-Η επιστολή προς τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου στα Επιμελητήρια – «Υπόθεση μιας και μόνης παράταξης»; (Διαβάστε εδώ). Χρήζει ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Πόλεμος «χαρακωμάτων» στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν στην στήλη, πως ο άνθρωπος που είναι πίσω από την εισήγηση για την τροπολογία είναι πλέον «κόκκινο πανί» για τον υπουργό.

-Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση μελετών ωρίμανσης για την υλοποίηση της ΜΕΑ Περιφερειακής ενότητας Πειραιά μεταξύ ΕΔΣΝΑ και Ένωσης Οικονομικών φορέων ΕΠΤΑ ΑΕ, ΕΠΕΜ ΑΕ, ΝΑΜΑ ΑΕ, ΩΜ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΑΕ. Το ποσό του έργου ανέρχεται στο ποσό των 878.364,46 €

 

-Η στήλη παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για ό,τι κινείται… αλλά και για ότι δεν κινείται φυσικά…

-Θέση στη «δύσκολη οικογενειακή στιγμή» που περνάει, έλαβε την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης: «Σεβαστείτε το παιδί μου σε αυτή τη δύσκολη οικογενειακή στιγμή»

 

-Η στήλη συμφωνεί με τον Γιώργο, στο θέμα αυτό. Το μείζων και ουσιώδες βέβαια είναι να συμφωνήσουν Μαρίνα και Γιώργος. Οι υποόλοιποι είμαστε απλοί θεατές του έργου.

-68.716,46 για υπηρεσίες φύλαξης ΣΜΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ πλήρωσε ο ΕΣΔΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 26/11/20 ΕΩΣ 25/12/20 (ΣΥΜΒΑΣΗ 2551/20)

 

-Ήδη ο ΕΔΣΝΑ με εισήγηση αίτημα δέσμευσε το ποσό των  3.678.336,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (με το δικαίωμα προαίρεσης) για τις «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ του ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) ΣΧΙΣΤΟΥ». Η στήλη μαθαίνει πως αυτή τη φορά στις διαδικασίες θα συμμετέχει και μεγάλη εταιρεία με έδρα το νότια προάστια. Προβλέπουμε πόλεμος προσφορών μεταξύ νότιων και δυτικών…

-Κάπου έπεσε στα χέρια της στήλης ένα χαρτί με συμβουλές για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής.

 

-Επίσης είδαμε ότι ο ΕΔΣΝΑ έχει προκηρύξει διεθνή, ανοιχτό, ηλεκτρονικό διαγωνισμό προϋπολογισμού 4.836.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 29.3.2021. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 24 μήνες από την υπογραφή της και λήξη το αργότερο έως 30/09/2023. Υφίσταται δικαίωμα προαίρεσης για έως ένα (1) έτος με την εκτιμώμενη αξία του ως άνω δικαιώματος να ανέρχεται στο ποσό του 1.950.000,00€ προ Φ.Π.Α. ήτοι 2.418.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

-Πολιτεία Καινοτομίας στη ΧΡΩΠΕΙ. Μέρος Τρίτο. Ακούμε πως οι μηχανές είναι στο φούλ. 24 ημέρες απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φακέλων.

-Τελικά ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε και εμείς Ολλανδικά…

-Ο Όμιλος Α1 έβαλε πλώρη για Ρόδο μεριά, με επένδυση σε εγκαταστάσεις Refit & Repair. Το νέο έργο θα εξελιχθεί σε εγκατάσταση επισκευής σκαφών υψηλότερου επιπέδου που θα επηρεάσει ουσιαστικά τόσο τη βιομηχανία σκαφών αναψυχής όσο και την τοπική οικονομία.

-Τουρισμός και εστίαση. Τρέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης να προλάβει για τα μέτρα στήριξης των δύο κλάδων μπας και σωθεί η σεζόν

-Χοντράνει κι άλλο η κόντρα στην Ελλάκτωρ. Οι Ολλανδοί στρέφονται κατά του Καλλιτσάντση και της Κωνσταντίνας Ράπτη, νόμιμης εκπροσώπου της εταιρείας NEXUS DESING STUDIO E.E.

-H υλοποίηση του έργου «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά» που ξεκίνησε το 2009 ως ένα όραμα, με τη ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)  στις 24 Μαρτίου 2021 υπέγραψαν την σύμβαση της εργολαβίας με την Ανάδοχο εταιρεία και ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2022. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) συνολικού προϋπολογισμού 5.327.419,37€. και επικεντρώνεται στην ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση ενός συγκροτήματος τεσσάρων προσφυγικών πολυκατοικιών και 72 διαμερισμάτων της τυπολογίας «κοινωνικής κατοικίας» της χρονικής περιόδου 1960-’70 που περιβάλλουν ακάλυπτο χώρο, ο οποίος αξιοποιείται ως χώρος αναψυχής στο οικοδομικό τετράγωνο 513 του Δήμου. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο σε επίπεδο γειτονιάς γεγονός που αναδεικνύει την «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά» σε έργο καινοτόμο, πρωτοποριακό και κατά συνέπεια την καθιστά πλοηγό για περαιτέρω δράσεις παρόμοιου χαρακτήρα βιοκλιματικού σχεδιασμού. Στο έργο περιλαμβάνονται οι παρακάτω κύριες παρεμβάσεις/ εργασίες: Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στα κτήρια, Αντικατάσταση κουφωμάτων επιφάνειας ~640m2, Τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων, Εγκατάσταση τεσσάρων (4) γεωθερμικών αντλιών θερμότητας για θέρμανση-ψύξη ισχύος 45kW/ΓΑ ,Εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών συνολικής επιφάνειας ~144m2 , Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών ισχύος 4 x 10kW, Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, με κατασκευή υδάτινου στοιχείου, καθιστικών, πέργκολας, κ.λπ.

 

-Με την ολοκλήρωση των εργασιών, τα σημερινά κτίρια με την χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας, θα μετατραπούν σε κτίρια «σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης» με αποτέλεσμα την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων αλλά και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και κυρίως των συνθηκών ποιότητας ζωής στη γειτονιά

 

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη «Black Spider» προσφέρονται προς τους επισκέπτες/χρήστες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλόλητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ